12 Eylül Askeri Darbesi'nin Yıl Dönümü

Adana'da, çeşitli sivil toplum kuruluşları 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yıl dönümü dolayısıyla Kenan Evren Bulvarı önünde eylem yaptı. Gruptakiler, bulvarın

Adana'da, çeşitli sivil toplum kuruluşları 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yıl dönümü dolayısıyla Kenan Evren Bulvarı önünde eylem yaptı. Gruptakiler, bulvarın adının "demokrasi bulvarı" olarak değiştirilmesini talep etti.

5 Ocak Lions Çocuk Parkı önünde toplanan grup, ellerinde pankartlarla, sloganlar atarak bulvar tabelasının bulunduğu alana kadar yürüdü.

Burada kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Münir Korkmaz, 32 yıl önce 12 Eylül günü Türkiye'de bir askeri darbe yaşandığını hatırlatarak, yıllar geçtiğini ancak yaşananların hafızalarında olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

"Bugün 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'in adı verilen bu bulvarda, bu ayıptan ve utançtan kurtulmak istediğimizi bir kez daha haykırmak için toplandık" diyen Korkmaz, şunları kaydetti:

"12 Eylül 2007 tarihinde yine burada toplanmış, bulvarın adını 'demokrasi bulvarı' olarak bizzat değiştirmiştik. İsim verme ve değiştirme konularında yasanın yetkili kıldığı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, bunca senedir istediğimizi yerine getirmeyerek askeri darbeler, faşizm ve demokrasi konularında siyasi tercihlerini de göstermiş oluyor. Meclis üyelerine sesleniyorum; unutmayın başta elebaşı Kenan Evren olmak üzere bütün darbeciler halka karşı işledikleri suçlar nedeniyle yargılanmaktadırlar. Darbeci Kenan Evren'in adını bu bulvardan kaldırmadıkça sizler de suça ortak olmuyor musunuz- 'Kenan Evren' ismi değişsin, 'Demokrasi Meydanı' olsun. 12 Eylül'ün bütün izleri yasalardan ve toplumun bütün dokularından temizlensin."

Gruptakiler basın açıklamasının ardından ellerindeki pankartları, bulvarın adının yazılı olduğu tabela direğine yapıştırdı.

Reklam
Reklam

Daha sonra grup, olaysız şekilde dağıldı.

Muhabir: Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: