12 Eylül darbesine ilişkin dava -AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, müdahil olarak davaya katılacak

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 12 Eylül darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davaya müdahil olarak

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 12 Eylül darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davaya müdahil olarak katılacağını bildirdi.

Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, mahkemenin Kenan Evren ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın mahkemesi olarak görülmemesi gerektiğini, yapılacak mahkemenin "tüm darbecilerin ve cuntacı zihniyeti sahip kişilerin yargılanacağı mahkeme" olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Özdağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye'de ne kadar darbe yapılmışsa bu darbeleri yapanların mutlaka mal varlıkları araştırılmalıdır. Mal varlıkları araştırılırken sadece 12 Eylül değil 27 Mayıs 1960 ve 1971 darbelerinin başındaki kişilerin de mal varlıkları zaman aşımı gözetilmeksizin araştırılmalıdır. 4 Nisan'da yapılacak mahkemeyi Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanması olayı olarak görmek durumu basite indirgemektir. Bu dava onların hesap vermesi için açıldı. 95 yaşındaki Kenan Evren bu saatten sonra yargılansa da olur yargılanmasa da. Önemli olan darbelerin önünün kapanması ve yapanın yanına kar kalmayacağının gösterilmesidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: