12 Eylül darbesine ilişkin dava -HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel: "Suçlulardan hesap sorulması ve onlarıncezalandırılması için davaya müdahil oluyorum"

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap sorulması ve onların cezalandırılması için davaya

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap sorulması ve onların cezalandırılması için davaya müdahil olacağını söyledi.

Bozyel, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül 1980'de askeri darbe ile iktidarı ele geçiren darbecilerin, işledikleri suçların hesabından kurtulmak için 1982 Anayasası ile kendilerine dokunulmazlık zırhı oluşturduğunu ifade etti.

Darbeyi gerçekleştiren generallerden hayatta kalan Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın ilk duruşmasının 4 Nisan 2012'de Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacağını hatırlatan Bozyel, "Suçlulardan hesap sorulması ve onların cezalandırılması için davaya müdahil oluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bozyel, 12 Eylül rejimi uygulamalarının toplumda büyük acılar ve travmalar yarattığını ifade ederek, darbenin sorumlularının başta Evren olmak üzere dönemin Milli Güvenlik Konseyi üyeleri olduğunu söyledi.

Bozyel, şöyle konuştu:

"Ancak onlarla birlikte Milli Güvenlik Konseyi kararlarının hayata geçirilmesinde merkezi ve yerel düzeyde rol alan bütün askeri ve mülki yetkililer sorumludur. 12 Eylül darbe davasına dönemin 7. Kolordu Sıkıyönetim Komutanları ile Diyarbakır Cezaevi'nde yapılan işkence ve işlenen bütün cinayetlerin sorumluları da dahil edilmelidir. 12 Eylül darbe davası halklara karşı işlenmiş bir insanlık suçu davasıdır"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: