12 Eylül davasına müdahillik başvurusu

Her Yerde Adalet Platformu sözcüsü avukat Özkan Öztürk, 4 Nisan’da başlayacak olan 12 Eylül darbesi...

Her Yerde Adalet Platformu sözcüsü avukat Özkan Öztürk, 4 Nisan’da başlayacak olan 12 Eylül darbesi davasına müdahil olmak için dilekçe verdi. Konya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuran Öztürk, darbelere karşı bilinç oluşturmak için müdahil olmak istediklerini söyledi.

Başvuru öncesi Konya Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Öztürk, platform olarak 4 Nisan’da başlayacak olan davanın takipçisi olmak için müdahillik dilekçesi verdiklerini dile getirdi. Müdahale taleplerinin gerekçelerini sayan Öztürk, darbe anayasası ve bu dönemde çıkarılan yüzlerce yasanın hala yürürlükte olmasının en büyük mağduriyet olduğunu ifade etti. 12 Eylül döneminde karakollarda ve ceza evlerinde uygulanan kötü muamele ve işkencenin Türkiye’nin imzaladığı uluslar arası sözleşmelere aykırılık teşkil ettiğini belirtti. Özkan Öztürk, daha sonra şunları söyledi: “Özellikle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin yaşama hakkı, işkence yasağı ve adil yargılanma hakkının ihlal edilmiş olması insanlığa karşı işlenmiş suçlar olması sebebi ile müdahale talebinde bulunuyoruz. Ayrıca, bu dava sadece sanıkların ve Cumhuriyet savcısının katılımı ile yürütülecek bir dava değildir. Toplumsal manada, toplumun geniş kesimlerinin katılımı ile maddi gerçeklik daha net bir şekilde ortaya çıkar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: