12 Eylül Davasında Ara Karar

12 Eylül davasının görüldüğü 12. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını açıkladı.

12 Eylül davasının görüldüğü 12. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını açıkladı.

Mahkeme, davadaki 3. günün ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı'na Fatsa operasyonuyla ilgili belgelerin gönderilmesi talebinde bulunulmasına, iddianamenin bir örneğinin Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmesine, TBMM, CHP, MHP, DİSK, Hak-İş, Berfo Kırbayır ile kardeşlerinin davaya müdahil olmasına karar verildi. Sanık Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya hakkında sistematik olarak işkenceye neden olma yönünden de suçlamalar bulunduğu göz önüne alınarak iki sanık hakkında gerekli işlemlerin başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına, Evren ve Şahinkaya'nın son sağlık durumlarının mahkemeye bildirilmesine, gelecek raporun sonucuna göre yargılamanın sürüncemede kalmaması için gerek Ankara, gerek İstanbul'daki GATA hastanelerine video konferans sistemi için gerekli donanımı bulundurup bulundurmadıklarının sorulmasına, sanıkların tutuklanma taleplerinin reddine, gelecek duruşmanın 11 Mayıs 2012 saat 09.45'e ertelenmesine karar verildi.

Reklam
Reklam

Ara kararın açıklanmasının ardından müdahil avukatlardan Fikret Babaoğlu, ayağa kalkarak, "Dağ fare doğurdu" tepkisini gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: