12 Eylül Davasında Kahve Tartışması

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin...

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 9. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Evren ile Şahinkaya'nın yargılandığı davada iddianamenin okunması tamamlandı. Duruşmaya yarın kalındığı yerden devam edilecek. İddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından yarın duruşmada, mahkeme heyeti ile müdahil avukatlar tarafından hazırlanan sorular sanıklar Evren ve Şahinkaya'ya yöneltilecek.

Reklam
Reklam

İddianame okunurken sanıkların bir şeyler içmesi, müdahil avukatların tepkisine sebep oldu. Müdahil avukatlarından Ömer Kavilli, sanıklardan Tahsin Şahinkaya'nın bir şeyler içtiğini ifade etti ve sorulmasını istedi. Kavilli'nin "İlaç içiyorsa buna diyecek bir şeyimiz yok. Ama kahve veya çay içiyorsa bir darbeci böyle yargılanmaz. Mahkemeye saygısızlık." sözlerine karşılık Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, Şahinkaya'ya ne içtiğini sordu. Şahinkaya ise sıcak su içtiğini belirtti.

Şahinkaya'nın ilk önce kahve içtiği, sonra bunun sıcak su olarak değiştirildiğinin ileri sürülmesi üzerine de İnce, iddianamenin okunmasının uzun sürecek olması sebebiyle sanıkların uykularını geciktirecek içeceklerden içmesine izin verildiğini vurguladı. Bu açıklamaya müdahil avukatları, "İsterseniz sanıkları ayağa kalkıp dinleyelim" diyerek tepki gösterdi.

Bir bölümünün özetlenerek okunduğu iddianamede yer alan işkence çeşitlerinin okunması sırasında duruşmada bulunan bazı izleyicilerin kulaklarını kapattığı gözlendi. İddianameyi okuyan TRT spikeri Cüneyt Gündoğdu'ya da 700 TL ücret verilmesi tutanak altına alındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: