12 Eylül Davası'nda Telekonferans Sistemine İtiraz

ANKARA (İHA) – 12 Eylül Davası'ndaki telekonferans sistemine tepki gösteren eski bakanlardan Yaşar Okuyan, "Görüntü...

ANKARA (İHA) – 12 Eylül Davası'ndaki telekonferans sistemine tepki gösteren eski bakanlardan Yaşar Okuyan, "Görüntü bir gidiyor, bir geliyor. Bu ne biçim iş, ufacık bir kadraj, adamın yüzünü görmüyorsun, yatakta birisi yan gelmiş yatıyor, keyfi iyi. Mamak'ta hücrede yatarken bize aynı muameleyi mi yapıyorlardı, bu ne biçim hesaplaşma" dedi.

Esi Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Ankara Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren 12 Eylül Davası'na ilişkin, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Adliyeden erken ayrılan Okuyan, "Koskoca 12 Eylül ihtilalinin iki sorumlusu yargılanmaya başlanıyor. Bunlar yaş gerekçesiyle mahkeme salonuna getirilmiyor. Kaldıkları yerden video kamera sistemiyle, sorguları, ifadeleri alınmaya çalışılıyor. Görüntü bir gidiyor, bir geliyor, ufacık ekran, adamlar yatağında rahat, oh memleket ne ala, ne o 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz. Mamak, Diyarbakır ve Metris cezaevlerinde yüzlerce insanın kanına girmiş olan, işkenceden 300'e yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olan ama sorumluları yataklarından ifade veriyor ve buna 12 Eylül'le hesaplaşma diyoruz. Neymiş, yaşlıymışlar. 17 yaşındaki Erdal Eren'i yaşına bakmadan asanlara yaşla ilgili muamele yapılıyor. Askeri mahkemede önce yargılanıp mahkum olan ve daha sonra aynı mahkeme tarafından hadisenin asli faili belli olup cezası iptal edilmiş olan Mustafa Pehlivanoğlu, bu durum Kenan Evren'e ve cuntaya bizzat avukatları tarafından iletilmesine rağmen 'boş verin asın gitsin' diyen adamlar yataklarından ifade veriyor. Bu 12 Eylül'e hesaplaşma falan değil ben gerçekten üzüntü duydum. O dönemde yüzlerce insanın kanı üzerinde olan, yüzlerce insanın hayatını karartmış olan insanlar yataklarından keyfe keder ifade vermelerini yadırgıyorum. Onun için de gidiyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, "Video konferans sistemi teknik olarak işliyor mu" sorusu üzerine Okuyan, "Görüntü bir gidiyor, bir geliyor, müdahil avukatlar söylediler. Bu ne biçim iş, ufacık bir kadraj, adamın yüzünü görmüyorsun, yatakta birisi, yan gelmiş yatıyor, oh keyfi iyi. Mamak'ta tecritte, hücrede yatarken bize aynı muameleyi mi yapıyorlardı, bu ne biçim hesaplaşma" cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: