12 Eylül Döneminde Gözaltındaki Oğlu Kaybolan 105 Yaşındaki Berfo Ana Da Müdahil Olarak 12 Eylül Davası'nın 4. Duruşmasına Katıldı

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül Davası'na...

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül Davası'na müdahil olarak katıldı. Oğlu Cemil Kırbayır'dan 30 yıldır haber alamayan Berfo Ana'nın davaya müdahilliği kabul edilmişti.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın 4. duruşması başladı.

Duruşmalar sonrasında, işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili Evren ve Şahinkaya hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme, aralarında TBMM, Başbakanlık, CHP, MHP gibi siyasi partilerin yanında 12 Eylül döneminde gözaltındaki oğlu kaybolan 105 yaşındaki Berfo Ana'nın da bulunduğu bazı müdahillik taleplerini kabul etmişti.

Reklam
Reklam

30 yıldır oğlu Cemil Kırbayır'dan haber alamayan 105 yaşındaki Berfo Ana, daha önceki duruşmalarda çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Ambulansla Ankara Adliyesi'ne getirilen Berfo Ana yakınlarının yardımıyla, duruşma salonuna çıkarıldı.

Sanıklara yurt dışına çıkış yasağı getiren mahkeme, tutuklama taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı ertelemişti. 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın tamamını veya bir kısmını değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya ve anayasa ile teşekkül etmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya cebren teşebbüs etmek' ile suçlanan Evren ve Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül davasının 4. duruşması görülmeye başlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: