12 Eylül yargılamasında mahkeme ara kararı açıklayacak

12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava...

12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada ara karar için duruşmaya ara verildi.

Avukat Hasan İlter, darbe öncesinde Merkez Bankası kasalarında 170 ton altının bulunduğu bilgilerinin olduğunu ve bu konunun araştırılmasını istedi. İlter, Evren ve Şahinkaya'nın sedyede dahi olsa hâkimin karşısına çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Kenan Evren'in avukatı Bülent Hayri Acar, yazılı beyanlarını aynen tekrar ettiğini ifade etti. Müvekkili hakkında adli kontrolün devamına ve tutuklanmasının reddine karar verilmesini isteyen Acar, müvekkilleriyle ilişkisinin davayla sınırlı olduğunu belirtti. Acar, "Müvekkilin ne şekilde dinlenmesi gerektiğini daha öncekileri tekrar ediyoruz. İlkesel olarak aldığım davalarda müvekkillerin basına açıklama ve demeç vermelerini, bilgim dışında uygun görmemekteyim. Bu davada da bu ilkeye uyulmuştur. Müvekkilim herhangi bir şekilde açıklamada bulunmamıştır. Basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." diye konuştu.

Mahkeme, Evren ve Şahinkaya hakkında ara karar vermek için duruşmaya ara verdi. Ara kararın saat 16.30'da açıklanması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: