12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği Ile Mücadele Günü

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü, ILO ve UNICEF'in işbirliğiyle

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü, ILO ve UNICEF'in işbirliğiyle etkinlik düzenlendi.

Abdi İpekçi Parkı'ndaki programa, Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezi üyesi çocuklar ve yetkililer katıldı.

Daha önce sokaklarda çalışmış çocukların çeşitli gösterilerle renklendirdiği etkinlikte, aileleri de çocuklara eşlik etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lale Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri etkinliklerle insanların dikkatini, sokakta çalışan çocuklar konusuna çekmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Son yıllarda yürütülen çalışmalarla birlikte, sokakta çalışan çocukların sayısında önemli bir azalma olduğunu belirten Öcal, bu durumun son derece sevindirici olduğunu ifade etti.

Vatandaşları, sokakta mendil satan çocuklardan alışveriş yapmamaları yönünde uyaran Öcal, böyle çocukların görülmesi halinde "183" nolu ihbar hattının aranması gerektiğini söyledi.

Her ihbarın titizlikle değerlendirildiğini kaydeden Öcal, Bakanlığın aileye vereceği maddi destekle, çocukların eğitimlerine devam etmelerinin sağlanabileceğini vurguladı.

Muhabir: Şenay Ünal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: