12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürü Sultan Murat Aydın, ‘12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği...

Aile ve Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürü Sultan Murat Aydın, ‘12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

Aydın, bu günü kutlamanın amacının, çocukların çalıştırılmasına ilişkin mücadelelere dikkat çekmek olduğu belirtti. Çocuk işçiliğinin, sosyal ve ekonomik yönden önemli bir insan hakkı ihlali olduğu aktarılan mesajda, "Yapılan tahminlere göre bugün tüm dünyada yaklaşık 250 milyon çocuk, yeterli eğitimden, sağlık hizmetlerinden ve temel özgürlüklerden yoksun biçimde çalışmaktadır. Çocuk işçiliği, dünyada getirilen yasaklara rağmen; özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin önemli bir sorunu olarak varlığını sürdürmektedir. Çocuklar inşaatlarda, tarlalarda, fabrikalarda, oto tamirhanelerinde, maden ocaklarında hatta savaşlarda asker olarak kullanılmakta ve çalıştırılmaktadır. Ağır çalışma koşulları ve kötü muamele pek çok çocukta derin fiziksel ve psikolojik izler bırakmaktadır” denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, sokakta çalıştırılan çocuklara da dikkat çekilerek, “Bir çok şehirde mendil-sakız satan, dilenen çocuklar görmekteyiz. Normal vatandaş olarak ‘Peki bizler bu konuda ne yapabilir, nasıl katkıda bulunabiliriz’ denildiğinde; camii önlerinde, sokakta, caddelerde dilenen ve bir şeyler satmaya çalışan çocuklarla asla alış-veriş yapmamalarını, yapanları da çekinmeden uyarmalarını istiyoruz. Sokakta çalışan her çocuk istismar edilen, sömürülen çocuktur. Çocuklara verdiğimiz her kuruş, iyilik değil kötülüktür. Ve onları daha çok sokağa mahkum etmektir. Gerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, gerekse polis ve yerel yönetimler, bu tür çocukların sokakta çalıştırılmalarını engellemek için büyük çaba sarf etmektedir. Ayrıca çocuklarla alış-veriş yapmak ve büyükleri tarafından çocukların çalıştırılması Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanununa göre suç olduğunu da hatırlatmak isteriz” ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: