12. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen 12. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın resim sergisi, Ankara Resim ve...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen 12. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın resim sergisi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi ‘Arif Hikmet Koyunoğlu’ ve ‘Sedat Semavi’ salonlarında sergilenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, çağdaş resim ustalarından merhum sanatçı Şefik Bursalı’nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla bu yıl “12. Şefik Bursalı Resim Yarışması” düzenlendi.

Ankara’da gerçekleştirilen 12. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın seçici kurulunda, Kurul Başkanı Sanatçı Prof. Dr. Halil Akdeniz, Sanatçı Mehmet Ali Doğan, Sanatçı Prof. Kemal İskender, Şefik Bursalı Ailesini temsilen Ünsal Piroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Hülya Muratlı yer aldı.

Reklam
Reklam

Başarı ödüllerini alan sanatçılar: “Ahmet Albayrak Arınma III, 130 x 150, T.Ü.K.T., Mustafa Bardakçıoğlu Gizem, 120 x 100, T.Ü. Y.B., Halil Coşkun Çeşitlemeler, 110 x 150, T.Ü.K.T., Erdem Oğuz Çöle Düşen Gölgeler, 100 x 150, T.Ü. Akrilik, Fevziye Eyigör Pelikoğlu 'İstikrarlı Mücadele', 110 x 110, T.Ü.K.T. Led Aydınlatma”

Ödül töreni 19 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek. Aynı gün toplam 233 sanatçının katıldığı 79 sanatçının eserinin yer alacağı “12. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi” Ankara Resim ve Heykel Müzesi ‘Arif Hikmet Koyunoğlu’ ve ‘Sedat Semavi’ salonlarında kapılarını açacak. Sergi 29 Aralık 2012 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: