"12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" Sona Erdi

Bu yıl 12.si düzenlenen "Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" sona erdi.

Bu yıl 12.si düzenlenen "Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" sona erdi.

Sapanca Sahili'nde gerçekleştirilen etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, yurt içi ve yurt dışından 20 şair, şiirlerini seslendirdi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'da deprem sonrasındaki toplumun olumsuz moral durumunu düzeltmek ve sanat adına özel bir yeri olan Sapanca'yı öne çıkarmak için başlatılan etkinliğin uluslararası düzeyde güzel bir noktada bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

"Bugün sanatçılarımızı edebiyatçılarımızı ve şairlerimizi izleyeceğiz, söz onların" diyen Büyük konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Edebiyat adına, sanat adına güzel şeylerin yapıldığı, Allah'ın bize fazlaca rahmetiyle güzellikleri verdiği Sapancamızda sanat adına, sanatçılar için kalbi olan her insan için ilham kaynağı bir yapı var, bir güzellik var. Güzelliklerin hep beraberce yaşandığı, izlendiği ve gelecek nesillere aktarıldığı bir sanat ortamını da hep birlikte görmüş yaşamış oluyoruz. Sapanca her türlü sanat alanında ve böyle simge bir etkinlikle kendini kabul ettirmiş ve dünyaya arz etmiş durumda."

Büyük, geleneğin başlatan ve devam ettirenlerin destek ve himmetleriyle uzun yılar devam edeceğini belirtti.

Konuşmanın ardından şairlerin şiir dinletisiyle 12.si düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları sona erdi.

Muhabir: Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz