12 yaşında ölümü bekliyor

Kocaeli'nde 9 aylıkken yanlış vurulan kızamık aşısı nedeniyle 12 yaşında SSPE hastalığına yakalanan Oktay İbci, ölümle yaşam arasında gidip geliyor. 5 ay önce konuşmayı unutan, 3 ay içerisinde de yatağa mahkum olan Oktay İbci, gözü yaşlı annesinin çabalarıyla yaşama tutunmaya çalışıyor. Milyonda bir görülen ve tedavisi olmayan SSPE hastalığı ile pençeleşen Oktay İbci'nin son hayali hayranı olduğu İsmail YK'yı görebilmek.

Kocaeli Gebze'de yaşayan Fadime ve İbrahim İbci çiftinin 3 çocuğundan birisi olan 12 yaşındaki Oktay, 6 ay önce unutkanlık, başın öne düşmesi, kas gerilmeleri şikayetleriyle Cerrah Paşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Yapılan tetkiklerin ardından Oktay'a milyonda bir görülen "Subakut Sklerozan Panensefalit" (SSPE) hastalığı teşhisi konuldu. Kızamığa bağlı ağır bir beyin iltihabı hastalığı olan ve tedavisi bulunmayan SSPE nedeniyle Oktay, her gün ailesinin gözleri önünde erimeye başladı. Virüsün tüm beynini kapladığı Oktay, 6 ay içerisinde 33 kilodan 23 kiloya kadar düştü. 5 ay önce konuşma yetisini kaybeden küçük Oktay, 3 ay önce de yürüyemez hale geldi.

Reklam
Reklam

DOKTORLAR BİR AY ÖMÜR BİÇMİŞTİ

Yapılan incelemeler sonunda hastalığın bundan 12 yıl önce vurulan kızamık aşısının bayat ve antidozunun vurulmamasından kaynaklandığının belirlendiğini söyleyen anne Fadime İbci, "SSPE çok sinsi bir hastalık. 6 ay önceye kadar oğlum normal bir yaşam sürüyordu. Fakat şuan ölümle pençeleşiyor. Doktorlar virüsün geçen 12 yıl içinde tüm beyni sardığını ve tedavisinin mümkün olmadığını söylediler. Oğlum için bir ay yaşar denmişti, ama ben onu sevgimle 6 aydır yaşatıyorum" dedi.

EN BÜYÜK HAYALİ İSMAİL YK'YI GÖRMEK

Bir yıl önceye kadar arkadaşlarıyla birlikte futbol oynayan oğullarının, gözlerinin önünde eridiğini gören İbci ailesi, tedavisi mümkün olmayan hastalık karşısında kendilerini Oktay'ın hayallerine adadı. Sağlıklı olduğu dönemde Antalya'da yaşamak, uçağa binmek ve hayranı olduğu İsmail YK'yı görmek için can atan Oktay'ın bu hayallerini gerçekleştirmek isteyen İbci ailesi, harekete geçti. Oğullarını mutlu etmek için her türlü fedakarlığa katlanan Fadime ve İbrahim İbci çifti, Oktay'ın abisi Onur'u ve kardeşi Kardelen'i de alarak uçakla Antalya'ya gitti. Antalya'ya yerleşen aile, oğulları Oktay'ın son hayalini gerçekleştirmek için İsmail YK'yı aramaya başladı. Fakat aile bir türlü İsmail YK'ya ulaşamadı. Oğullarının İsmail YK hayranı olduğunu söyleyen İbci çifti, çocuklarının en büyük hayallerinin hayranı olduğu İsmail YK ile tanışmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

SON UMUT JAPONYA

Türkiye'de SSPE hastalarının ihmal edildiğini söyleyen aile, "Türkiye'deki hiçbir üniversitede veya hastanede SSPE hastalığıyla ilgili bir araştırma yapılmıyor. Ülkemizde yaklaşık 2 bin SSPE hastası var. Hastalıkla ilgili çalışma yapılmaması nedeniyle bu hastalar ölüme terk ediliyor. Hastalığın tedavisiyle ilgili Japonya'da yapılan araştırmalarda geliştirilen bir ilacın olumlu sonuç verdiğini öğrendik. Sağlık Bakanlığının, Japon yetkililerle temasa geçerek, bu ilacın ülkemize getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.