12 yaşındaki hastanın omurilik kesesi tümörü ameliyatla alındı

Nevşehir Dr. İbrahim Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde 12 yaşındaki bir...

Nevşehir Dr. İbrahim Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde 12 yaşındaki bir hastanın omurilik kesesi tümörü ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla çıkarıldı.

Operasyonu gerçekleştiren ekibin başında bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Mehmet Savran, yaptığı açıklamada, İlayda Kiper adlı hastanın kendilerine 3 aydır devam eden bel ağrısı şikâyetiyle başvurduğunu söyledi.

Hastanın uzun süredir devam eden şikâyetinin ağrı kesici ilaçlarla geçmemesinden dolayı hastanede MR çekildiğini kaydeden Dr. Savran, "Çekilen MR sonucunda hastamızın bel bölgesinde omurilik kesesi içinde yerleşmiş yaklaşık 3.5x1.5x1.2 cm boyutlarında bir tümoral oluşum (lomber 2–3 seviyesinde intradural kitle) olduğunu tespit ettik. Ailesi ile görüşerek ameliyat kararı aldık ve bu operasyonun hastanemizde gerçekleştirilebileceğini belirttik. Gerçekleştirdiğimiz operasyonla tümörü tamamen çıkardık. Ameliyat oldukça başarılı geçti ve ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon görülmedi.” dedi.

Reklam
Reklam

Hastayı ameliyattan yaklaşık 6 saat sonra yürütmeye başladıklarını ve birkaç gün sonra taburcu etmeyi planladıklarını dile getiren Savran, "Çıkarılan tümörün patolojik incelemesi sonucunda bundan sonraki tedavi planımızı oluşturacağız.” diye konuştu.

Konu ile ilgili konuşan Kiper'in yakınları ise "Çocuğumuza ilk teşhis konduğunda çok üzüldük. Ancak sonrasında operasyonun başarılı geçmesi ve çocuğumuzda herhangi bir sorun oluşmaması bizi çok mutlu etti. Ayrıca böyle bir operasyonun hastanemizde yapılmasından dolayı da gurur duyduk." açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz