12.12.2012'de Ilk 12 Saatte 12 Doğum 13 Bebek

Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nde yüzyılın son şanslı günü olarak adlandırılan 12.12.2012'de ilk 12 saatte 12 doğumda biri ikiz, 13

Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nde yüzyılın son şanslı günü olarak adlandırılan 12.12.2012'de ilk 12 saatte 12 doğumda biri ikiz, 13 bebek dünyaya geldi.

Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Remzi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12.12.2012 tarihinin yüz yılın son tesadüfi günü olduğunu belirtti.

Arslan, hastanede olağanüstü bir yoğunluk olmadığını ifade ederek, "Tam veriler gün sonunda alınabilir. Ancak ilk 12 saatte biri endikasyonlu sezaryen olmak üzere 12 doğum gerçekleşti. Bu doğumlarda bir de ikiz bebeğimiz oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Hastanede sabah saatlerinde hem genel hem de doğum müracaatında olağan dışı bir artış olmadığını belirten Arslan, hastane olarak sezaryenle doğumda Türkiye ortalamasının altında olduklarını, 12.12.2012 tarihi için de özel bir sezaryen yapmadıklarını söyledi.

-12.12.2012'de ikiz bebekleri oldu-

Karayazı ilçesinden doğum için Erzurum'a gelen 32 yaşındaki Hüsniye Kayacı, 6'ıncı doğumunda ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.

Erkek bebeğine Yasin, kız bebeğine de doğuma giren hemşirelerden birinin adı olan Beyza ismini verdiklerini belirten Kayacı, "Sabah saat 04.30'da bebeklerim doğdu. Bugün doğum yapmaktan çok mutluyum, Allah'ın bir nimeti çok mutluyum, çok sevinçliyim. Çocuklarımın doğum günü unutulmayacak" dedi.

Kayacı, 1 ve 7 yaş aralığındaki 5 çocuğunun kardeşleri olacağı için mutlu olduklarını ifade ederek, onların da çok sevindiklerini söyledi.

Ramazan ayında apandist ameliyatı olduğunu anlatan Kayacı, "Doğum için geldiğimde 'sezaryen mı normal mi-' diye sordular. 'Mümkünse normal doğum olsun' dedim. Allah büyüktür, normal doğum yaptım. Önce erkek doğdu, 10 dakika sonra kız dünyaya geldi. Hastane yönetimine de doktorlara da çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Baba Şakir Kayacı da (33) çok mutlu olduklarını söyledi.

İkizlerden Yasin'in 2 kilo 550 gram, Beyza'nın da 2 kilo 450 gram ağırlığında doğdukları, sağlıklı oldukları belirtildi.

-Kars'ta 3 kadın "12.12.2012"de anne olmanın sevincini yaşadı-

Kars Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi'nde doğum yapan 3 kadın, "12.12.2012"de anne olmanın sevincini yaşadı.

Hastanede tedavi altına alınan annelerden Nesrin Işık ve Eda Şanhal çocuklarını normal doğum, Şebnem Çohanpınar ise sezaryen yöntemiyle dünyaya getirdi.

Annelerden Nesrin Işık (24), gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir kızım vardı, bugün de oğlum oldu. Adını Muhammet Ali koyduk. Merkeze bağlı Bekler köyünden geldim. Bu tarihte doğum yapmak istiyordum. İsteğim oldu. Mutluyum" dedi.

Sezaryenle doğum yapan Şebnem Çohanpınar ise mutlu olduğunu belirterek, "Akyakalıyım. Çok mutluyum. Erkek çocuğum oldu. Adını da Yiğit Efe koyduk. Çocuğumun kilosu fazla olduğu için sezaryenle doğum yapmam gerektiğini söylediler. Bizde eşimle doğumun bugün olması için karar aldık. Normalde yarın doğum yapacaktım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çağlar Şanhal ise eşi Eda Şanhal'ın "12.12.2012"de erkek bebek dünyaya getirdiğini, çocuklarına Batuhan İsmet adını verdiklerini belirterek, çok mutlu olduklarını kaydetti.

Muhabir: Zehra Melek Çat - Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: