1/25 Bin Ölçekli Plan Tartışmaya Açıldı

Muğla'da büyük tartışmalara neden olan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının ardından 1/25.000 ölçekli plan da...

Muğla'da büyük tartışmalara neden olan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının ardından 1/25.000 ölçekli plan da tartışmaya açıldı. Yüklenici firma tarafından geliştirilmiş plan taslağı İl Genel Meclisi toplantısında tanıtıldı.

Firma yetkilisi Şehir Plancısı Semra Kutluay, 13 Nisan 2010 tarihinde başladıkları Muğla'nın 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planını 14 Kasım 2011 tarihinde geliştirilmiş plan taslağı haline getirdiklerini ve tamamladıklarını açıkladı. Kutluay, 395 köy, 61 belde ve 12 ilçe merkezinde yapılan çalışmalarda Muğla nüfusunun yüzde 70'inin kentsel nüfus ve yüzde 30'unun da kırsal nüfus olarak belirlendiğini söyledi. Özel Çevre Koruma ve Turizm alanlarında çok sıkıntı yaşandığını, özellikle ÖÇK ve Turizmin iç içe girdiğini belirten Kutluay, kıyı kesimlerde çok sayıda plan bulunduğunu, bu planların uygulanmasının mümkün olmadığını, bu nedenle bu planların güncellendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Şehir Plancısı Kutluay, ÖÇK ve turizmin iç içe geçmesi nedeniyle bu bölgelerde sıkıntı yaşandığını söylerken, il genel meclis üyeleri tarafından planda çok eksikler bulunduğu, bu eksiklerin komisyonlarda gerekli uyarılar yapılarak tekrar sunulacağını belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: