129 Binden Fazla Hisse Kurban, Dünyadaki Mazlum Ve Mağdurlara Dağıtıldı

Merkezi Almanya’da bulunan IGMG Sosyal Yardım Derneği Hasene, 64 ülke ve bölgede 330 gözlemci nezaretinde...

Merkezi Almanya’da bulunan IGMG Sosyal Yardım Derneği Hasene, 64 ülke ve bölgede 330 gözlemci nezaretinde yürüttüğü Kurban Kampanyası’yla dünyanın 4 kıtasında, değişik coğrafyalarda yaşayan mazlum ve mağdurlara 129 binden fazla hisse kurbanın dağıtımını gerçekleştirdi.

Avrupalı, Kanada ve Avustralyalı Müslümanların bağışladığı kurban hisseleri, Kurban Kampanyası aracılıyla milyonlarca mazlum ve mağdura ulaştırıldı.

SURİYELİ MÜLTECİLERE 6 BİN 20 HİSSE KURBAN DAĞITILDI

Türkiye’de 13 bin 20 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı yapıldı. Türkiye’ye ayrılan kurban hissesinin yarıya yakınını kardeş hakkı olarak Suriyeli mültecilere ayıran Hasene derneği toplam 6 bin 20 hisse kurbanın dağıtımını çoğunluğu değişik kamplarda yaşayan mülteciler olmak üzere aynı zamanda Suriye’nin Türkiye’ye sınır bazı şehirlerindeki mazlumlara da ulaşılarak gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

ARAKANLI MÜSLÜMANLARIN YANINDA

Hasene, bayramda da evleri yakılan ve canlarına kast edilen Myanmar Müslümanların yanındaydı. 2012 Kurban Kampanyası’nda ağırlığı Myanmara veren Hasene, güvenlik gerekçesiyle girişin zor olduğu Myanmar başta olmak üzere Malezya, Tayland, Endonezya ve Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilerin bulunduğu kamplara ulaşarak toplam 3 bin 346 hisse kurbanın dağıtımını gerçekleştirdi.

SOMALİ’DE 16 bin 800 HİSSE KURBAN KESİLDİ

Geçen sene Somali’de yaşanan kuraklık ve kıtlığın yaraları hala sarılmaya devam ediyor. Medyanın gündeminden düşse de Hasene yaptığı acil yardımlar ve kalıcı projeleriyle Somalili mağdurlara destek sağlıyor.

Somali’deki çalışmalarını bir yıla yakın süredir faaliyette olan ofis üzerinden yürüten Hasene’nin Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir de Meslek Eğitim Merkezi inşaatı devam ediyor. Hasene derneği işadamları, mühendisler ve medya mensuplarından oluşan 24 kişilik bir heyeti Kurban Kampanyası’nın gözlemlenmesinin yanında oradaki çalışmaları yakından görmek ve bölgenin kalkınmasına ne tür katkı sağlanır sorusuna cevap aramak için Somali’ye gönderdi. Heyet TC Somali Büyükelçilisi ve Somali Cumhurbaşkanlığı yetkilileriyle temaslarda bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: