13. Afyonkarahisar Caz Festivali 3 Haziranda Başlıyor

Bu yıl 3-9 Haziran tarihleri arasında 13'üncüsü düzenlenecek olan ‘Afyonkarahisar Caz Festivali’ hazırlıkları sürerken, Festival...

Bu yıl 3-9 Haziran tarihleri arasında 13'üncüsü düzenlenecek olan ‘Afyonkarahisar Caz Festivali’ hazırlıkları sürerken, Festival Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, bu tür festivallerin kentin tanıtımına büyük katkılar sağladığını kaydetti.

Afyon Caz Festivali’nin on üç yıldır sabırla yoluna devam ettiğini aktaran Hüseyin Başkadem, yetersiz maddi koşullara rağmen, etkinliğin coşkusunu yitirmeden, her yıl Afyonkarahisar’ı Batı ülkelerinde benzerlerine sıklıkla rastlanan bir festival şehrine dönüştürmeyi başardığını söyledi. Bu yıl da bir hafta boyunca Afyonkarahisar’da konserlerin konuşulacağını ve festival coşkusu yaşanacağını anlatan Başkadem, “Afyonkarahisar Caz Festivali başlangıçtan beri hedeflediği bu yönüyle Nisan’daki Klasik Müzik Festivali’yle birlikte, Afyon’un turizm potansiyelinin gelişimine ve yeni bir şehir kültürüne ulaşmada önemli bir açılım sağlıyor. Festival bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel desteğiyle gerçekleşirken, sıkıntılar Bakanlığın desteğiyle biraz da olsa aşıldı” dedi.

Reklam
Reklam

FESTİVALDE DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Festivalin açılışının Türk Armoni Yıldızları Orkestrası’nın (TÜRKAY) yapacağını belirten Hüseyin Başkadem, konser takvimi hakkında şunları söyledi:

“Festivalde 5 Haziran Çarşamba akşamı tanınmış Çek cazcılar bir kez daha Afyon’da çalacak. Ayrıca Müzik Büyücüsü Filip Gondalan Millet Hamamı’ndan sahne alacak bir diğer önemli isim olarak öne çıkıyor. Çek cazının kendini Avrupa, ABD ve Kanada’da da ispatlamış bu çok yetenekli ismi Filip Gondolan Session Band ile sahne alacak. Gondolan, önceki yıllarda bir kez geldiği Afyon’da konserlerinin yansıra, özellikle okul etkinliklerindeki performanslarıyla gönülleri fethetmişti. Festivalin felsefesini anlatan en güzel sembol Ali Sina olacak. Sina, festival kapsamında okullarda Davul solo performansları ve söyleşiler yapacak ve akşam TÜRKAY orkestrası ile küçük bir gösteri yapacak olan Ali Sina özel bir örnek teşkil ediyor.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: