13 askerin şehit olduğu saldırıda SON gelişme!

13 askeri şehit ettiği, 7 askeri de yaraladığı saldırıyla ilgili, 'görevi ihmal' iddiasıyla açılan davada geni bir gelişme yaşandı

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların 13 askeri şehit ettiği, 7 askeri de yaraladığı saldırıyla ilgili, 'görevi ihmal' iddiasıyla açılan davada, askeri mahkeme olayda sanıkların kusurunun bulunup bulunmadığının incelenmesi için dosyanın 3 Albay'dan oluşacak bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi.

Silvan İlçesi'nde 14 Temmuz 2011 günü PKK'lıların 13 askeri şehit ettiği, 7 askeri de yaraladığı saldırıda ihmalleri bulunduğu iddiasıyla Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Murat Toprak, 4'üncü Taktik Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Milbay Şahin, 1'inci Bölük Komutanı Üsteğmen M. Emin Karagöz ve 2'nci Bölük Komutanı Üsteğmen Necmettin Erdoğan'ın tutuksuz olarak yargılanmalarına, Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Görevi ihmalden 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yangılanan sanıklar duruşmaya katılmazken, sanık Binbaşı Milbay Şahin'in avukatı Mehmet Ali Arslan ve şehit askerlerden Aykut Delimehmetoğlu'nun babası Beytullan Delimehmetoğlu hazır bulundu.

Reklam
Reklam

DOSYAYI 3 ALBAY İNCELEYECEK

Duruşma dosyasına gelen evrakları okuyan mahkeme heyeti, daha sonra tarafların görüşünü sordu. Görüşü sorulan şehit babası Beytullah Delimehmetoğlu, "Sanıkların tutuklanmasını ve cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, soruşturma aşamasında görüşüne başvurulan bilirkişilerin farklı illere tayin edilmiş olabileceklerini gözönüne alarak, bilirkişilerden yeniden görüş alınması kararından vazgeçilmesine hükmetti. Mahkeme, Silvan olayında sanıkların ihmal ve kusurunun bulunup bulunmadığının tespiti için Jandarma Albay rütbesindeki 3 kişiden oluşacak bilirkişiye dosyanın gönderilmesine karar verdi. Mahkeme dosyayı inceleyecek bilirkişilerin Jandarma Komando Tabur Komutanlığı görevinde bulunmuş, İç Güvenlik ve Komando harekatı konularında yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmaları gerektiğini belirtti. Askeri Mahkeme, bu niteliklerde 3 Jandarma Albay'ın tespit edilip, bilirkişi heyeti kurulması için Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

Mahkeme ayrıca olayla ilgili ifadesi alınamayan 1 tanığın ifadesinin beklenmesine hükmetti. Mahkeme, şehit Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın'ın, dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu hakkında bulunduğu suç duyurusunun da dava sonunda değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Anahtar Kelimeler: