13 Bin Kişiye Istihdam Sağlayacak Tekstilkent'in Startı Verildi

İl Özel İdaresi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (VATSO) ortak yapacağı Tekstilkent’tin stardı verildi....

İl Özel İdaresi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (VATSO) ortak yapacağı Tekstilkent’tin stardı verildi. Toplam 2 etaptan oluşacak ve 575 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak olan Tekstil Kent Projesi’nin sonunda 180 bin metrekare kapalı alanda 61 fabrika yer alacak. Proje tamamlandığında 13 bin kişi istihdam edilecek.

İl Özel İdaresi ile VATSO’nun ortak hazırladığı 3 projeden biri olan Fuar ve Kongre Merkezi’nin ardından Tekstilkenti’nde yapım çalışmasına başlandı. Sonbahar da ihalesi tamamlanan içme ve atık su ile elektrik gibi altyapı çalışmalarının stardı verildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ve VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, VATSO Genel Sekreteri Serap Şenol ve oda bünyesinde oluşturulan Tekstilkent Birim Sorumlusu ve teknik heyeti ile birlikte Van-Gürpınar karayolu üzerinde bulunan Tekstilkent’in inşaat alanında incelemelerde bulunan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Birkaç gün içinde su ve kanalizasyon, elektrik ve arıtma merkezinin ihalesini alan firmaların da çalışmalarına başlayacağını ifade eden Nadiroğlu, tekstilin emek yoğun bir iş olduğu için çalıştırılacak 13 bin kişinin büyük bir bölümünün kadınlardan oluşacağını belirtti.

"13 BİN KİŞİYE YENİ İSTİHDAM ALANI OLUŞTURULUYOR"

İlk etapta 300 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak olan 45 fabrikanın yer alacağını anlatan Nadiroğlu, projenin, Van’ı tekstil ve konfeksiyon ürünleri üretimi merkezi haline geleceğini vurguladı. Nadiroğlu, tamamlanmasıyla birlikte bölgede 13 bin kişilik yeni bir istihdam oluşturulacağını belirtti. Projenin ilin genç olan nüfusunun farklı bölgelere göçünü engelleyeceğini söyleyen Nadiroğlu, “Göç ile gelmiş nüfusun sosyal entegrasyonu sağlanacak. Türkiye’nin doğusunda bulunan komşu ülkelere tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatı artacak. Örneğin odamızın üyesi olan Meye Tekstil’in Van’da ürettiği ürünleri başta Fas olmak üzere diğer ülkelere ihracat etmektedir. Ayrıca tekstil ve konfeksiyon üretimiyle ilgili yan sektörlerin de gelişimini sağlayarak, istihdamı artacak. Meslek sahibi olmayan bayanlara meslek edindirme ve istihdam imkanı sağlanacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Van Tekstilkent Projesi’ne özellikle büyük giyim firmalarında yoğun bir ilgisi olduğunu da söyleyen Nadiroğlu, “Şimdiye kadar 50’inin üzerinde müracaat aldıklarını söyledi.

Toplam 2 etapta oluşacak ve 575 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak olan Tekstil Kent Projesi’nin sonunda 180 bin metrekare kapalı alanda 61 fabrikanın yer alacağını dile getiren Nadiroğlu, toplam 13 bin kişinin istihdam edileceğini ve bunun için oda bünyesinde 'Tekstilkent Birimi' kurulduğunu kaydetti.

Projenin 50 yıllık öngörü ile hazırlandığını hatırlatan Nadiroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılacağı geniş katılımlı bir temel atma töreni düzenleyeceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: