13. Pediatri Günleri-DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün: "Bir ülkenin sağlık hizmetlerinin seviyesibebek ölüm oranı ile ölçülür"

İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, bir ülkenin sağlık hizmetlerinin seviyesinin, bebek ölüm oranı

İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, bir ülkenin sağlık hizmetlerinin seviyesinin, bebek ölüm oranı ile ölçülebileceğini belirtti.

DEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Füzün, DEÜ tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 13. Pediatri Günleri'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, pediatrinin, çocuk sağlığı ve hastalıklarıyla ilgilenen önemli bir dal olduğunu ifade etti.

Çocuk sağlığı ve hastalıklarının, temel sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını oluşturduğunu dile getiren Füzün, "Çocuk sağlığı ve hastalıklarının, temel sağlık hizmetlerindeki önemi, genelde çocukluk devresinin bazı özelliklerinden olduğu kadar, toplumun yapısından ve sağlık ihtiyaçlarından da kaynaklanmaktadır. Bir ülkenin sağlık hizmetlerinin seviyesi, bebek ölüm oranı ile ölçülür" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ise İzmir'de pediatri alanındaki hekim sayısının devlet hastanelerinde yaklaşık 160, üniversite hastanelerinde ise 100 olduğunu kaydetti.

Pediatri Günleri'nde yenidoğan bebek ölümleri ile 0-5 yaş arası çocuk sağlığına ilişkin konular ele alınacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: