13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Anadolu Ajansı'nın basın sponsoru olduğu "13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında, en iyi restore edilen

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Anadolu Ajansı'nın basın sponsoru olduğu "13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında, en iyi restore edilen ve korunan eve plaket çakıldı.

Festival etkinlikleri çerçevesinde "En iyi restore edilen ve korunan ev" seçilen Leyla Hanım Konağı'na, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile konak sahibi Şefik Dizdar tarafından plaket çakıldı.

Belediye Başkanı Aksoy, törende yaptığı konuşmada, plaket çakılmasının festivalin ana unsuru olduğunu belirterek, "Festivalden geriye ne kaldı denildiğinde en iyi restorasyon yapmaya ve teşvik etmeye yönelik bu töreni gösterebiliriz. Bu konak da bu festivalin bir kazanımı. Yok olmuş bir değeri yeniden hayata geçiren kişileri teşvik ediyoruz. Restorasyonun ne kadar zor olduğunu ve korunduğunu biliyorum. Binalarımızı korumalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Etkinler kapsamında ayrıca Tokatlı Kanyonu'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz