13. Uluslararası Ege Kupası Manisa’da başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Ege Kupası, yarın (17 Ocak) Manisa’da başlıyor....

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Ege Kupası, yarın (17 Ocak) Manisa’da başlıyor. Turnuva, bu yıl Mercedes-Benz sponsorluğunda 17-22 Ocak arasında oynanacak. U16 yaş kategorisinde sekiz ülkenin milli takımları katılacak. Türkiye'nin yanısıra Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Ukrayna, Belçika ve Yunanistan’ın mücadele edeceği kupada, ilk defa Avrupa kıtası dışından ABD yer alacak. Maçlar Manisa 19 Mayıs, Akhisar İlçe, Turgutlu 7 Eylül, Kula İlçe, Soma Atatürk, Sart, Salihli Ramiz Turhan ve Saruhanlı İlçe stadyumlarında oynanacak.
Türkiye U16 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer, TFF İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutval ile birlikte turnuva hakkında bilgi vermek için Manisa Saruhan Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Tecimer, “Bu turnuvanın amacı, gençlerimizin fiziki performanslarını, ülkeler arasındaki kuvvetli ve zayıf yönleri görmek. Hem oyuncularımız hem de bizim tecrübe olacak. Oyuncularımızın sergileyeceği mücadeleyi, istek ve arzularını test etmiş olacağız. Kendileri de diğer takım oyuncularını deneyecek. Bu doğrultusunda becerilerini karşılaştıracaklar. Bunun ileride çok faydasını göreceğiz.” dedi.
TFF Bölge Müdürü Kutval ise 13. Uluslararası Ege Kupası’nın Manisa ve Türk futboluna hayırlı olmasını diledi. Kupada amacın, genç yeteneklerin milli takımlara kazandırılması olduğunu aktaran Kutval, bu konuda Manisa’nın şanslı olduğunu kaydetti. Bu turnuvanın daha önce Manisa’da üç veya dört defa yapıldığını hatırlatarak, “Manisa’da 144 ülkenin futbolcuları, her gün dört maç yapacak. Bu turnuvaya talep, her yıl biraz daha artmaktadır.” şeklinde konuştu.
Uluslararası Ege Kupası, bu yaş kategorisinde Avrupa’nın prestijli turnuvaları arasında yer alıyor. Turnuvaya, bugüne kadar 19 ülke katıldı. 1999'da Türkiye, Romanya ve Rusya'nın katılımıyla Bora Öztürk Turnuvası adıyla düzenlendi, 2002'den bu yana ise Ege Kupası adını aldı. Başlangıçta U15 takımlarının mücadele ettiği Ege Kupası, 2002'den itibaren U17 takımları arasında oynandı. 2004'ten bu yana ise U16 takımları mücadele ediyor. Uluslararası Ege Kupası’nda Türkiye genç milli takımları aldı defa şampiyonluğa ulaşırken Fransa dört, Ukrayna ve Rusya birer şampiyonluk elde etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz