13 yaşındaki katil polislerle anket yapmış

BURSA (İHA) - Bursa'da 2.5 ay önce hırsızlık amacıyla girdiği evde üst komşusunu 14 bıçak darbesiyle öldürdüğü öne sürülen ilköğretim öğrencisinin, cinayeti soruşturan polislerle Emniyet Müdürlüğü'nde anket yaptığı ortaya çıktı.

Okulda kendisine cinayetlerin nasıl çözüldüğüyle ilgili araştırma ödevi verildiğini söyleyen ancak bir süre sonra zanlı olduğu ortaya çıkan 13 yaşındaki A.Y, mahkemece tutuklandı. Bursa'da 2 ay önce komşusunu 20 tane bilezik için öldürdüğü iddia edilen Mustafa K. da her gün Emniyet Müdürlüğü'ne gelip cinayetle ilgili gelişme olup olmadığını sormuş ve sonunda tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam

Alınan bilgiye göre, Cinayet Bürosu dedektiflerince dün komşusu Akile Atış'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan A.Y.'nin soruşturmasında ilginç bir gelişme yaşandı. Olayı soruşturan dedektifler, 2.5 ay boyunca Akçağlayan Mahallesi'nde görgü tanığı arayıp araştırma yaptı.

Hırsızlık yaparken yakalanınca annesinden dayak yiyeceği endişesiyle cinayeti gerçekleştiren ve olayı sır gibi saklayıp sadece kız kardeşi B.'ye anlatan ilköğretim 7. sınıf öğrencisi A.Y.'nin bir süre önce Fomara'daki Emniyet Müdürlüğü'ne geldiği ortaya çıktı. Okulda öğretmeninin kendisine ödev verdiğini ve polislerin nasıl çalıştığını araştırdığını söyleyen A.Y.'nin, dedektiflere, "Polisliğe ne zaman başladınız, mesleğinizi seviyor musunuz, olayları nasıl aydınlatıyorsunuz?" gibi sorular sorup not tuttuğu öğrenildi.

Olayın ardından görgü tanığı olarak polise ifade veren ve kardeşinin kendisine anlattığı olayı sır gibi saklayan B.'nin de Fomara Emniyet Müdürlüğü'ne anket görüşmesine katıldığı belirtildi.

Dün gözaltına alınıp Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen A.Y, soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Benzer bir olay da 18 Mayıs 2005 tarihinde meydana gelmişti. Komşusu Şehri Acar'ı 20 tane bileziği için telle boğarak öldürdüğü iddia edilen Mustafa K, olayın görgü tanığı olduğunu belirtip polisi oyalamış, her gün Emniyet Müdürlüğü'ne gelip cinayetle ilgili gelişme olup olmadığını sormuştu. Mustafa K. polislere bir de robot resim çizdirmişti. Mustafa K. da tutuklanmış cezaevine gönderilmişti.

Reklam
Reklam