13.6 bin YTL'lik telefon faturası

ORDU (İHA) - Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, aldığı asgari ücret ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımıyla geçimini sağlayan Necati Can, kendisine gelen 10 bin 840 ve 2 bin 845 YTL'lik iki adet telefon faturasıyla şok oldu. Faturaları öğrenince neye uğradığını şaşıran Can'ın borcu, faiziyle birlikte 16 bin YTL'ye ulaştı.

Fatsa Telekom Müdürlüğü'nden 2 yıl önce bir telefon aldığını belirten 2 çocuk babası Necati Can, 13 Eylül 2005 tarihinde telefonu kapatılınca Telekom'a başvurduğunu ve 13.6 bin YTL'lik borçla karşılaştığını söyledi. Telefon kapatılana kadar herhangi bir bildirim almadığını belirten Can, "Bana, '10 bin YTL'nin üzerinde borcun var' dediler. 'Ben böyle bir borcum yok' dedim. 'Biz seni çok aradık dediler' ama beni arayan soran olmadı. Ben 2 bin 845 YTL ve 10 bin 840 YTL'lik faturalar gelmeden önce 13 YTL ve 7 YTL'lik iki fatura ödemiştim. Ben ve ailemden hiç kimse dokümanda yer alan numaralarla ilgili bir görüşme yapmadı. Ben asgari ücretin altında maaşla ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın yaptığı yardımlarla geçinen biriyim. Böyle bir parayı ödeme şansım yok. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Parayı hiçbir şekilde ödeyemeyeceğini söyleyen Necati Can, "Konuşmadığımız bir telefon yüzünden huzurumuz bozuldu" diye konuştu.
Necati Can'a gelen faturaların borcunun faiziyle birlikte 16 bin YTL'ye kadar yükseldiği öğrenildi.