"14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi" kapsamında Kayseri'de oluşturulan hatıra ormanına 250

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi" kapsamında Kayseri'de oluşturulan hatıra ormanına 250 fidan dikildi.

Bakanlık müsteşarı Kenan Bozgeyik, Kayseri-Erciyes karayolunun 16. kilometresindeki hatıra ormanında düzenlenen törende, geleceğin Türkiyesi'ni yönetecek olan gençlerin, çok yönlü olarak yetişiyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Vali Vekili Erdoğan Aygenç ise, yarının ormancılarının bugünün gençleri olacağını belirterek, gençlerin orman sevgisiyle yetiştirilmemesi halinde Türkiye'nin gelecekte çorak hale gelebileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli de 2 bin fidanlık hatıra ormanını gelecek dönemde tamamen ağaçlandırmayı planladıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Bozgeyik ve Özgenç, kurum yurtlarında kalan çocuk ve gençlerle birlikte fidan dikti.

Fidan dikimine katılan öğrenciler arasında da çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: