"14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan" Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca korunma ve bakım altında tutulan çocuklara Hatıra Ormanı yaptırılması için düzenlenen "14 bin çocuk 14

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca korunma ve bakım altında tutulan çocuklara Hatıra Ormanı yaptırılması için düzenlenen "14 bin çocuk 14 bin fidan" projesi kapsamında Bartın'da ilk fidanlar dikildi.

Üzerlerinde çocukların isimleri yazılı levhalarla beraber 160 fidanın dikildiği programda açıklama yapan Bartın Valisi Bülent Savur, "Bakım altında bulunan çocuklarımızın koruyucu aileler vasıtasıyla aile ortamlarında yetiştirilmesi sağlıklı bir gelecek için önemli olan bir husus" dedi.

Savur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yönetimi altındaki kuruluşlarda yaklaşık 14 bin koruma ve bakım altında çocuk olduğunu dile getirerek, Bakanlığın bu konuya dikkat çekmek ve bu konuda toplumda bir duyarlılık oluşturabilmek için "14 bin çocuk 14 bin fidan " projesini hayata geçirdiğini belirtti.

Reklam
Reklam

14 bin çocuğun aslında 14 bin fidan olduğunu vurgulayan Savur, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler 14 bin fidan adına, 14 bin fidan dikeceğiz. Tabi ki bu çocuklarımızın toplum tarafından dikkate alınması, hatta korumaya alınarak koruyucu aileler vasıtasıyla aile ortamlarında yetiştirilmesi sağlıklı bir gelecek için önemli olan bir husus. Ayrıca bu konuda da çeşitli projeler var ve bu projeler de yürüyor, yürütülecek"

Muhabir: Kasım sakallı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: