14 Ekim Dünya Standartlar Günü

Türk Standartları Enstitüsü Samsun Ürün Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, “Hizmet hinterlandımız içersinde olan Samsun, Sinop...

Türk Standartları Enstitüsü Samsun Ürün Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, “Hizmet hinterlandımız içersinde olan Samsun, Sinop Ordu illerinde yürüttüğümüz belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde bugüne kadar 170 firmaya, 325 ürün de TSE marka belgesi, 480 firmaya 500 hizmet alnında HYB Belgesi verilmiştir” dedi.

14 Ekim Dünya Standartlar günü nedeniyle açıklama yapan TSE Samsun Ürün Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, “Ekonomi alanından başlayarak, iletişim teknolojisinin gelişimi ve bilgisayarın yaygın kullanımıyla büyük ivme kazanan küreselleşme sürecinin bugün yaşamın her alanında etkisini gösterdiği, insanlığa sunduğu olanakların yanı sıra getirdiği olumsuzluklarla da tartışılmaktadır. Küreselleşmenin bir sonucu olarak, rekabetin yenidünya düzenine yön veren bir olgu durumuna gelmesinin ve tüketimin ulusal sınırları aşmasının, üretimde kalite ve standart anlayışına bağlı kalınmasını zorunlu kılmakta ve tüketiciye en iyisinin en uygun koşullarla ulaştırılması düşüncesini dünyada geçerlilik kazanmıştır. Bu gelişme, rekabete dayalı dünya pazarlarında yer almak isteyen küçük - büyük tüm üreticileri uluslararası kaliteyi ve standartları yakalamak amacıyla, üretim yöntemlerini çevresel değerleri de gözeten bir yapıya kavuşturmaya yönlendirmiştir. Ülkemizde evrensel standartları yerleştirmeye çaba gösteren Türk Standartları Enstitüsü yıllardır sürdürdüğü özverili ve başarılı çalışmalarla, toplumumuzda üretici ve tüketici bilincinin geliştirilmesine büyük katkılar sağlamıştır. Güçlü Türkiye ifadesin de ki yeri ve öneminin bilinci içersin de bu çalışmalarını devam etmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TSE olarak madde, mamul, mahsul ve hizmet alanlarında, yaklaşık 25 bine yakın Türk standardı yayımlayarak Türkiye’deki sanayi ve tüketicinin kullanımına sunduklarını ifade eden Kaygı, “Kaliteli madde, mamul, mahsul ve hizmeti üretmenin yolu, standartlara uygun mal ve hizmet üretiminden geçmektedir. Bu nedenle ülke olarak topyekun standartların kullanım, uygulama ve yaygınlaşmasını sağlamamız gerekmektedir. Bu anlam da standartların kullanımın yaygınlaştırma sorumluluğu sadece sanayicilerimize ait olmayıp ‘bilinçli tüketiciler istikrarlı ekonomilerin temelidir’ gerçeğinden hareketle bu sorumluluk bireyden, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversitelere dolaysıyla toplumun her kesimine yani tüketen her kişiye, her kuruma aittir. Standartlara uygun ürün ve hizmetin bir göstergesi olan ‘TSE’ markasını ürün ya da hizmet satın almalarımızda aramalıyız. Tüketici olarak bizlerin yapacağı bu tercih, bir taraftan kendi can ve mal güvenliğimiz açısından büyük önem arz ederken, diğer taraftan da sanayicimizi standartlara uygun mal ve hizmet üretmeye teşvik etmiş olacaktır. Bu da çetin iç ve dış rekabet ortamında sanayicilerimizi güçlü kılarak, yeni pazar fırsatları doğuracaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: