14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri vatandaşları diyabete ilişkin bilgilendirdi.

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri vatandaşları diyabete ilişkin bilgilendirdi.

Saraçlar Caddesi'ne kurulan stantta vatandaşların şeker, boy ve kilo endeksi ölçümlerini yapan sağlık müdürlüğü ekipleri diyabet hakkında broşür dağıttı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli doktor Deniz Özden, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla vatandaşları bilgilendirmek için stant kurduklarını söyledi.

Diyabetin insülin hormonunun gereken düzeyde salgılanmamasından kaynaklanan bir hastalık olduğunu anlatan Özden, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Şeker hastalığı yaşam boyu süren bir hastalıktır. Tedavisindeki amaç, insüline olan gereksinmeyi azaltmak ve kan şekerini normal düzeye indirerek bu düzeyi korumaktır. Böylece hastalığa bağlı oluşabilecek bazı bozukluklar önlenebilir veya geciktirilebilir. Her şeker hastası, sosyal ve ekonomik yaşantısına, beslenme alışkanlıklarına ve besin gereksinimlerine uygun beslenmelidir. Kişi diyabet hastasıysa diyetine uygun yiyecekler tüketmelidir. Ayrıca, Türkiye'de birçok insan şeker hastası olduğundan haberdar değil. Bütün herkes şeker ölçümünü yaptırmalıdır."

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: