14 Kasım Dünya Diyabet Günü-Elazığ'da Dünya Diyabet Günü Nedeniyleçeşitli Etkinlikler Düzenlenecek

Elazığ'da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Elazığ'da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Elazığ Sağlık Müdür Vekili Barış Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl 14 Kasım'da kutlanan Dünya Diyabet Günü'nü diyabetle mücadelede farkındalık kampanyası ve diyabetin sebepleri, belirtileri, tedavisi ve neden olabileceği organ tahribatları açısından halkı aydınlatmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Türkiye'de 2.6 milyon diyabetli ve 2.4 milyon diyabet adayı olmak üzere toplam 5 milyon kişinin diyabetle mücadele etmekte olduğunu vurgulayan Eroğlu, diyabetin, sıklığı giderek artan, fakat bir takım önlemlerle önüne geçilebilecek bir hastalık olduğuna değindi.

Reklam
Reklam

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde, diyabet konusunda halkın bilgilendirilerek bilinçlendirilmesi amacıyla "Diyabet ve Obezite" ile ilgili halk ve okul eğitimleri yapılacağını kaydeden Eroğlu, yarın kentteki bir alışveriş merkezinde ise diyabet standı kurulacağını ve burada ücretsiz kan şekeri ölçümünün yanı sıra sağlık personeli tarafından afiş ve broşürlerin dağıtılacağını ifade etti.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: