14 Mart Tıp Bayramı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sağlıkta devrim yaptık diyerek sağlık alanını...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sağlıkta devrim yaptık diyerek sağlık alanını ticarileştiren, sağlık hizmetlerini metalaştıran, katkı-katılım payları ile sağlığa erişimi engelleyen mevcut iktidar, geçirdiği yasal düzenleme ve kanunlar ile başta hekimlerimizi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını güvencesiz ve insani olmayan çalışma koşullarına mahkum etmiştir” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Ağbaba, “Ağır çalışma koşulları, ciddi özlük hakları kaybı, hasta ve hasta yakını şiddeti ile her gün yüz yüze kalan hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve tüm sağlık emekçilerinin her şeye rağmen halkımıza sağlık hizmeti ulaştırma konusunda gösterdiği cefakar, özverili ve azimli gayretler görmezden gelinemez” dedi.

Reklam
Reklam

Ağbaba, “Bu düşüncelerle 14 Mart Tıp Bayramınızı, bayram gibi kutlayabileceğiniz koşulların oluşması yolundaki mücadelenizi her daim destekliyor, her şeye rağmen bu kutsal mesleği sürdüren siz değerli sağlık emekçilerinin bu önemli gününü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.

SAĞLIK-SEN’DEN TIP BAYRAMI KUTLAMASI

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl de, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan fedakarlığın, emeğin, verilen gayret ve çabanın özlük, mali ve sosyal ödüllendirilmesi bir yana, uygulamaya konan en son ek ödeme yönetmeliği ile çalışanlara adaletsizlik, haksızlık ve ayrımcılıktan başka bir şey verilmemiştir. Sağlık Bakanlığı bundan sonra sağlık çalışanın mali ve özlük haklarında herhangi bir geriye gidiş olmayacağının sözünü vermesine karşın çalışanların emeğinin verilmemesi, emek verenler arasında adalet sağlanmaması, bazı çalışanların emeğinin yok sayılmasını en basit ifadeyle ahde vefasızlık, inanç ve etik değerlerin dışlanması olarak görüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık sektöründe yaşanan aksaklıklara rağmen, dünyaya paralel olarak Türkiye’nin tıp alanında başarılı işlere imza attığını görmenin herkesi gururlandırdığını söyleyen Bingöl, “Özellikle son yıllarda elde ettiğimiz başarılar takdir toplamış ve birçok ülkeye örnek gösterilmiştir. Sağlık-Sen olarak biz hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmadık. Bakanlığın, yüz akı uygulamalarının mimarı sağlık çalışanına reva gördüğü yanlış ve haksız uygulamalar düzeltilinceye ya da kaldırılıncaya kadar da susmayacağız. Bu anlamda çalışanları mağdur eden ve çalışanlarımızca da eleştirilen uygulamalar hakkında gerekli davaları açtık, sonuna kadar da bu davaların takipçisi olacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz