14 Mart Tıp Bayramı

Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Gönç, sağlık çalışanlarının 14 Mart'ta bayram yapabilmesi için asgari taleplerinin karşılanması ve çalışanlarda hakkaniyet ve güven

Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Gönç, sağlık çalışanlarının 14 Mart'ta bayram yapabilmesi için asgari taleplerinin karşılanması ve çalışanlarda hakkaniyet ve güven duygusunun tesis edilmesi gerektiğini bildirdi.

Gönç, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının personel yetersizliğinden kaynaklanan ağır iş yükü altında güvenini ve ümidini kaybetmiş durumda olduğunu savundu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı, bir an önce caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Gönç, ek ödemeyle ilgili adaletsiz ve yanlış uygulamaların düzeltilmesini talep etti.

Reklam
Reklam

Sağlık çalışanlarının mesai ücretlerinin, nöbet ücretlerinin yaklaşık 4 katı olduğunu belirten Gönç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çalışanların emeklerinin karşılığının tam olarak verilebilmesi için nöbet ücretleri artırılarak günümüz koşullarına, maaşıyla uyumlu ve uygun bir hale getirilmeli, tutulan nöbete ek döner sermaye verilmelidir. Hem fiziki hem de psikolojik yönden yıpratıcı bir hizmet yürüten sağlık çalışanları fiili hizmet süresi zammından yararlanmalıdır. Sağlık çalışanının bayram yapabilmesi için asgari talepleri karşılanmalı, çalışanlarda hakkaniyet, güven duygusu tesis edilmelidir."

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz