14 Mart Tıp Bayramı

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı....

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Kendisi de hekim olan Yurttaş, yayınladığı kutlama mesajında, "Gecesini gündüzüne katarak hayat kurtarmak için yorulmak nedir bilmeyen sağlık çalışanlarının yaptıkları çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

Sağlıkta dönüşüm ve gelişimin mimarlarının hekimler ve tüm sağlık çalışanları olduğunu kaydeden Milletvekili Yurttaş, “Son yıllarda sağlık hizmetlerinden memnuniyeti üst seviyelere çıkaran, Cumhuriyet boyunca yaşanmamış, ertelenmiş, bazen düşünülmüş ama cesaret edilememiş köklü değişimleri bünyesinde barındıran 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinde emeği geçenlere herkes şükran borcudur. Sağlık hizmetlerinin ülkede en üst seviyeye çıkarılması için fedakârca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"HASTA VE PERSONEL MEMNUNİYETİ ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti iktidarının sağlığa verdiği önem ve gayretler neticesinde ülke genelinde hasta memnuniyetinin yüzde 39'dan yüzde 75'e, Manisa ilinde ise hasta memnuniyet oranının yüzde 90’lar seviyesine ulaştığını bildiren Milletvekili Muzaffer Yurttaş, şöyle devam etti: "Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisi de; sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Sağlıklı bir yaşam, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Hiç kuşkusuzdur ki bu alanda doktorlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde, yaratılmışların en üstünü olan insanın yaşam kalitesini yükseltmede ve bu yaşam kalitesinin duraksamaya uğradığı hallerde hastalarını sağlığına kavuşturmak adına 'kutsal bir mümessil' olarak bu önemli ve zor görevi üstlenmişlerdir. Personel memnuniyetini sağlamadan, hasta memnuniyetini tam olarak sağlamak mümkün değildir. Sağlığın içinden gelen bir milletvekili olarak özellikle bu konudaki çalışmalarımı meslektaşlarımın daha iyi şartlara kavuşmaları yolunda aralıksız sürdürdüğümü belirtmek isterim.”

Reklam
Reklam

"ŞİDDETİN MAZERETİ OLAMAZ"

Sağlıkta şiddet konusunda hiçbir mazeretin geçerli olamayacağını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, "Sağlık personeli fedakarlık göstererek vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyor. Nedeni ne olursa olsun, şiddetin asla gerekçesi olamaz. İnsanlıktan nasibini alamamış, kendini bilmezlerin yaptıkları asla yanlarına kar kalmayacaktır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: