14 Mart Tıp Bayramı

Edirne'de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Edirne'de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda toplanan sağlık çalışanları, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Edirne Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, Türkiye'de modern tıp eğitiminin 14 Mart 1827'de başladığını, tıp bayramının ilk kez 14 Mart 1919'da işgali protesto etmek için İstanbul'daki tıp öğrencileri tarafından kutlandığını ifade etti.

Hekimliğin, toplumda kutsal bir meslek olarak kabul edildiğini söyleyen Çalışkan, "Ne yazık ki son zamanlarda sağlık çalışanlarına saldırılar artmıştır. Herkesten, sağlık hizmeti sunan fedakar sağlık çalışanlarına karşı daha fazla saygı ve sevgi bekliyoruz. Meslektaşlarımıza yapılan bütün yanlış davranışlar karşısında onların haklarını daha güçlü aramaya ve korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Törene, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sunar, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, Edirne Halk Sağlığı Müdürü Hatice Gül, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: