14 Mart Tıp Bayramı

İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, borcu olan üniversite hastanelerine destek sağlanması, araştırmaların desteklenmesi

İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, borcu olan üniversite hastanelerine destek sağlanması, araştırmaların desteklenmesi için bütçeden pay ayrılması gerektiğini belirtti.

Füzün, DEÜ Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlene 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada, "son yıllarda tıp bayramı kutlamalarında motivasyon eksikliği gözlemlediğini, sağlık çalışanlarının bayramlarını bayram gibi yaşayamadığını" söyledi.

Sağlık çalışanlarının mesleki mutsuzluklarının had safhaya ulaştığını ifade eden Prof. Dr. Füzün, "Aklı selimin galip geleceği, her gecenin bir sabahı olduğu ve sağlık alanında yaşanan tüm sıkıntıların aşılacağı beklentisi içindeyim" dedi.

Reklam
Reklam

YÖK verilerine göre, Türkiye'de 72'si faal 82 tıp fakültesi bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Füzün, şöyle konuştu:

"Türkiye, milyon nüfus başına düşen 1,1 tıp fakültesi ile dünyada sayılı ülkeler arasında yer alıyor. Öğretim üyesi başına da 3 tıp öğrencisi düşüyor. Tıp Fakültesi başına düşen öğrenci sayısı ise 600. Türkiye'de yeteri kadar tıp fakültesi ve öğretim üyesi varken eğitimde yaşanan sıkıntıların nedeni gerekli düzenlemelerin yapılamaması. Asistan hekimlerin kurumlar arası paylaşımı gözden geçirilmeli. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile üniversiteler asistan eğitimi konusunda işbirliğine gidebilir. Borcu olan üniversite hastanelerine destek sağlanmalı. Araştırmaların desteklenmesi için normal bütçeden pay ayrılmalı."

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da, tıp eğitiminde "Tam Gün Yasası'nın" sıkıntılarını yaşadıklarını belirterek, "Tıp fakülteleri olarak, önümüzü göremez durumdayız. Tıp, bir sanattır. Hekimlerin onurlarının ve halk desteğinin yeniden kazanılması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Her türlü ameliyat ile organ naklinin gerçekleştirildiği Türkiye'nin, sağlıkta bölgesel çekim merkezi olacak potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Canda, genç nüfusun eğitilmesinin potansiyelin gerçeğe dönüştürülmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

-"75 milyon nüfusa 120 bin hekim düşüyor"-

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da, hekimlik mesleğinin, mesai dışında da görev başında olmayı gerektirdiğini, hekimliği, manevi bakımdan en yüksek huzuru sağlayan meslek grubu olarak değerlendirdiğini bildirdi.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant da, Türkiye'de 75 milyon nüfusa 120 bin hekim düştüğünü, hekimlerin hastanelerin karlılığını destekleyici unsurlar olarak görüldüğünü savundu.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ev sahipliğinde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlıkları ile İzmir Tabip Odası işbirliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, meslekte 40 yılını dolduran hekimlere plaket verildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: