14 Mart Tıp Bayramı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çalışanlardan oluşan koro, konser verdi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çalışanlardan oluşan koro, konser verdi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, FÜ Hastanesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve FÜ'de çok iyi yetişmiş, donanımlı, yeniliklere açık ve ileri teknolojileri uygulayabilen hekimlerin sayısının giderek arttığını, bunun çok sevindirici ve övgüye değer olduğunu kaydetti.

Günümüzde istisnalar dışında hekimlere değer verildiğini ifade eden Demirdağ, "Bu hemen hemen hiç bir meslek üyesinin görmediği davranıştır ve hekimlik mesleğinin kutsal olmasının en önemli nedenidir" dedi.

Reklam
Reklam

Demirdağ, kamu sağlık kuruluşlarının gereksinimi karşılayamaması nedeniyle özel sağlık kuruluşlarının sayısının her geçen gün artmasının rekabet için güzel olduğunu, ancak amacın her zaman daha iyi sağlık hizmeti vermek olması gerektiğini belirtti.

Konuşmanın ardından FÜ Tıp Fakültesi'nde yardımcı doçent, doçent, profesörlük kadrolarına atanan öğretim üyelerine cübbe giydirildi. FÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan saz ekibinin eşliğinde hastane çalışanlarından oluşan koro, Türk sanat müziği konseri verdi.

Muhabir: Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: