14 Mart Tıp Bayramı

RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesince 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesince 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Altay, Rize Sağlık Müdür Vekili Tekin Kızılhan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün katıldı. Karal, burada yaptığı konuşmada, Rize'ye yaptıkları en önemli eserlerden birinin tıp fakültesi olduğunu belirterek, "Tıp fakültesi bizim gözbebeğimiz durumdadır. Başarılarıyla her zaman gurur duyduğumuz fakültemiz haline geldi. Rize'nin bölgede sağlık merkezi haline gelmesine ve Kafkaslar'dan başlayarak Gürcistan, Rize, Artvin ve hatta Trabzon ve Erzurum'un da bir kısmını içine alan bir kesime hizmet veren bir tıp fakültemiz var artık" dedi. Tıp fakültesinin daha da büyümesi için var güçleriyle gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Karal, çalışmaları ara vermeden sürdüreceklerini kaydetti. Rektör Karaman ise tıp fakültesinin bu yıl ilk kez mezun verecek olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, Kafkasya'ya hizmet eden bir duruma ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Tören, yeni profesör ve doçentlere cübbe giydirilmesi, dönem birincilerine başarı belgesi verilmesi ve beyaz önlük giydirilmesi merasiminin ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: