14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada,...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, tarımın sektörünün sosyal ve ekonomik bakımdan en önemli ve stratejik sektörlerin başında geldiğini söyledi.

Adıyaman’da tarımsal sorunların çözümlenmesi, üretim ve verimliliğin artırılması, çiftçilerin refah düzeylerinin artırılması için Müdürlüğün çalışmalarıyla çiftçilerin yanında olduklarını dile getiren Adil Alan, çiftçiler günün kutladı.

Alan, “Gıda güvencesinin sağlanması, toplumun, gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi, sanayimizin ihtiyacı olan hammaddelerin üretilmesi ve tarımımızın rekabet edebilecek doğrultuda sürdürülebilir bir şekilde gelişebilmesi ve ülkemize zenginlik katması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimiz ilimizin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralara ekmeğin ulaşmasında, meyve ve sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek harcayan kesimlerin başında gelmektedir. Tarım sektöründe var olan her türlü zorluğa rağmen, alın teriyle tarımsal ve hayvansal üretimde çok önemli görevler üstlenen, hayatımızın sürdürülmesinde katkısı çok olan, üretmek için fedakarca çaba harcayan çiftçilerimizin emekleri yadsınamaz. Çiftçilerimiz temel gıda ihtiyaçlarımızın üretimini gerçekleştirdikleri gibi diğer sektörlere hammadde temini sağlama, tüketim harcamaları ve ihracattaki payı gibi özelliklerle de tarım sektörünün önemini daha da artırmaktadırlar” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: