14 yaşındaki kız çocuğuna taciz

ÇORUM'da inşaatlarda çalışan 39 yaşındaki Ali K., kız çocuğu 14 yaşındaki S.Ö.'yü taciz edip, 9 yaşındaki erkek kardeşi...

ÇORUM'da inşaatlarda çalışan 39 yaşındaki Ali K., kız çocuğu 14 yaşındaki S.Ö.'yü taciz edip, 9 yaşındaki erkek kardeşi A.Ö.'yü de tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Çorum’da 2009 yılı Eylül ayında meydana geldi. İnşaatlarda işçi olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Ali K., iddiaya göre, kız çocuğu S.Ö.'yü kucağına alıp vücudunu okşadı ve dudaklarından öptü. Birkaç kez tacizi tekrarlayan Ali K., S.Ö. ve erkek kardeşi A.Ö.'yü, "Bu yaşananları babanıza ya da bir başkasına anlatırsanız sizi ve diğer yakınlarınızı öldürürüm" diyerek tehdit etti. İlköğretim öğrencisi iki kardeş yaşadıklarını uzun süre kimseye söyleyemedi. Çocukların davranışlarından şüphelenen sınıf öğretmeni, konuştuğu öğrencilerin olayı anlatması üzerine polise haber verdi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Ali K. hakkında, 'cinsel taciz' suçlamasıyla dava açıldı ve 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nce yakalama emri çıkartıldı. Bir süre sonra yakalanan Ali K., suçlamaları kabul etmedi.

S.Ö. ise ifadesinde, "Ali K., bizim eve geliyor ve annemle aynı odayı paylaşıyordu. Yarı çıplak evin odasında geziyordu. Birkaç kez alkollü geldi ve kardeşimle beni korkuttu. Yine bir gün annem kömürlüğü gittiğinde benim vücudunu okşadı ve öptü" dedi.

28 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ
Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel taciz ve tehdit' suçlarından 15'er yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Ali K. son kez hakim karşısına çıktı. Her iki çocuğun da ruh sağlığının bozulduğuna dair Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Hastanesi'nin raporu mahkeme heyetine ulaştı. Mahkeme heyeti, çocukların anlattıklarını, tanık anlatımlarını ve diğer toplanan belgeleri göz önünde bulundurarak Ali K.'yı toplam 28 yıl hapis cezasına mahkum etti. Kararın açıklanmasının ardından Ali K., polis tarafından mahkeme salonundan alınarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: