14 Yıldır Nakil Bekleyen Hastaya Böbrek Nakli

Denizli'de 14 yıldır böbrek nakli bekleyen malulen emekli işçi, böbrek nakli ile hayata tutundu.

Denizli'de 14 yıldır böbrek nakli bekleyen malulen emekli işçi, böbrek nakli ile hayata tutundu.

İbrahim Artun (48), geçen ay Manisa'da beyin kanamasından hayatını kaybeden bir kişinin ailesi tarafından bağışlanan böbreği ile sağlığına kavuştu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Çağatay Aydın ve ekibinin yaptığı operasyonla Artun'a böbrek nakli yapıldı.

Artun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Telefonumu açtığımda karşıdaki ses hastaneden aradığını söyledi. Bana uygun böbreğin bulunduğunu söyleyince sevinçte adeta havalara uçtum" dedi.

Reklam
Reklam

14 yıldan beri uygun böbrek beklediğini dile getiren Artun, "Yeni takılan böbreğim çalışmaya başladı. Günde 4-5 litre su içiyorum. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. İsmi açıklanmayan bağışçı aileden Allah razı olsun. Ayrıca hastanede nakli gerçekleştiren ekibe de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ramazan Alkan / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: