140 At Birincilik İçin Yarıştı

Nazilli’ye bağlı İsabeyli beldesinde Türkiye çapında katılımın gerçekleştiği 2. Geleneksel Rahvan At yarışlarına sahne oldu.140...

Nazilli’ye bağlı İsabeyli beldesinde Türkiye çapında katılımın gerçekleştiği 2. Geleneksel Rahvan At yarışlarına sahne oldu.

140 ünlü Rahvan yarış atlarının katıldığı yarışlar büyük çekişmelere sahne oldu. İsabeyli Spor Salonu önündeki sulama kanalı yanındaki toprak yolda koşulan yarışlarda çok sayıda protokol üyesi ve yarış meraklıları büyük bir heyecanla yarışları izledi. 7 kategoride düzenlenen Rahvan At Yarışlarına İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim ev sahipliği yaparken yarışları AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ile birlikte Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mustafa Küçükmeral, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, İlçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş izledi.

Reklam
Reklam

Rahvan At yarışlarını uluslararası müsabakalara dönüştürmek istediklerini ifade eden Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mustafa Küçükmeral; “İkincisini yapmakta olduğumuz geleneksel İsabeyli At Yarışlarında olmaktan dolayı çok mutluyuz. Federasyon olarak bugüne kadar, yapılmayan işleri yapmak için işbaşına geldik. Türkiye genelinde 3 bin civarında rahvan at bulunduğunu tahmin ediyoruz. Şu anda bunların sayım ve kayıt işlemlerini yapmaktayız. Hepsini de Federasyonumuzda kayıt altına alacağız. Bunun yanında bu sene 35 ilde ve ilçelerde rahvan at yarışları yapılacak. Bu yarışlarda Federasyona bağlı olan federasyona bağlı hakem heyetlerinin yöneteceği yarışlara katılan ve ilk üç dereceği paylaşan yarışmacılarımızın katılacakları Türkiye şampiyonası yapmayı planlıyoruz. Mahalledeki Mehmet Ağabeyin atı değil, bütün bu yarışlarda ilk 3 dereceye giren atların katılabilecekleri bir yarışmalar olacak” dedi.

“ULUSLAR ARASI MÜSABAKALAR YAPACAĞIZ”

İran Spor Bakanlığı ile de bir görüşmelerinin olduğunu belirten Küçükmeral; “Bakanlık ve Federasyonumuz ile birlikte İran’da da geleneksel sporlar yapılmaktadır. İran’da Cirit, atlı okçuluk, rahvan atçılık, aba güreşi gibi yarışmalar İran’da da yapılmaktadır. Heyetler halinde onların buraya gelecekleri müsabakalar ve bizim oraya gidip bir birimize uyan ve birbirimizin kuralları ile uyuşan, birbirimizin eş değer müsabakaları İran’da ve Türkiye’de ilk planda görsel olarak dostluk adına yapılacak. Daha sonra bu açılımı Türki Cumhuriyetlerinde Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan’da da bu spor müsabakaları geleneksel olarak yapılacak. Bunu daha da genişletmeyi planlıyoruz. Geleneksel olarak yapılan bu yarışları görsellikten çıkarıp uluslararası müsabakalar şekline dönüştürmek istiyoruz. Hatta daha ilerde bunun olimpiyatını bile yapmayı planlıyoruz. Bu uğurda elimizden geleni yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim ise, yaptığı açıklamasında; “Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu yaşantının yaşatılmasını arzuluyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetiştirici ve binicilerimiz hünerlerini sergiledi. Şenlik havasında geçen yarışlar oldukça da çekişmeli geçti” dedi.

İsabeyli’de at yarış alanında yapılan yarışmalarda Başaltında Denizli’den Halil İbrahim Aktürk, Ayak’ta Denizli’den Halil İbrahim Aktürk, Tozkoparan’da Aydın’dan Feridun Olgaç, Küçük Orta’da Ödemiş’ten Seyfettin Futbolcu, Deste’de İsabeyli’den Özkan Angın ve Baş yarışlarında da Konya’dan Federasyon As Başkanı Mustafa Küçükmeral’in atları birincilikleri kazandı. Dereceye girenlere ödül ve kupalarını başta Belediye Başkanı Kuvvet Erim olmak üzere protokol üyeleri tarafından at sahiplerine takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz