141 Kapalı Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Elazığ’da yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olan köy yollarının bir kısmının açıldığı öğrenildi.

Elazığ’da yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olan köy yollarının bir kısmının açıldığı öğrenildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada kapanan köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiğini, Elazığ ve ilçeler’de devam eden etkili kar yağışı sonrasında kapanan 362 köy yolundan 141’nin yapılan çalışmalar neticesinde açıldığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;”Yapılan yol açma çalışmaları hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz yağan kar yağışının ardından başlattığı karla mücadele çalışmaları devam etmektedir. Zaman zaman yoğun kar yağışı ve tipi ekiplerimizin açtıkları bazı yolları yeniden ulaşıma kapatmakla beraber yapılan yol açma çalışmaları neticesinde kapalı olan köy yollarımızdan141’iaçılmıştır.

Reklam
Reklam

09.01.2015 Cumagünü itibari ile karla mücadele koordinasyon birimimize ulaşan son bilgilere göre Ağın 11, Alacakaya 10, Arıcak 7, Baskil 17, Merkez 35, Maden 34, Karakoçan 15, Keban 11, Kovancılar 12, Palu 26 ve Sivrice 43 olmak üzere toplam 221 köyümüzün 1178 km’lik yolunun ulaşıma açılma çalışmaları devam etmektedir.

Halen Alacakaya, Maden, Sivrice, Kovancılar ve Palu ilçelerinde zaman zaman kar yağışı ve tipinin devam ediyor olması çalışmalarımızı aksatmaktadır. Ekiplerimiz hava koşullarının elverdiği ve tipi olmadığı sürece 24 saat esası ile çalışarak kapalı köy yollarımızı en kısa zamanda ulaşıma açacaktır”.

Ajans23 / A.AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: