14'üncü Merkez Efendi Mesir Macunu Festivali Başladı

İstanbul'un Mesir Macunu Şenliği olarak da bilinen ve alternatif tıp yöntemlerinin halka tanıtılmasının amaçlandığı 'Merkezefendi...

İstanbul'un Mesir Macunu Şenliği olarak da bilinen ve alternatif tıp yöntemlerinin halka tanıtılmasının amaçlandığı 'Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nin 14'üncüsü törenle başladı. Törene katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve diğer yetkililer vatandaşlara sepet sepet mesir macunu dağıttı. Vatandaşlar mesir macunlarını kapmak için yarışırken, kimisi de eli boş döndü. Sanatçı Kıraç'ın da sahne aldığı festivalde renkli görüntüler yaşandı.

Törende festival ile ilgili bilgi veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, geleneksel tıbbın geliştirilmesi için çaba harcadıklarını ifade etti. Aydın, "Zeytinburnumuzun geleneksel tıbbın, şifalı bitkilerin kullanım merkezi olmasını arzu etmiştik. Türkiye'nin ilk ve tek tıbbi bahçesi bundan 9 yıl önce Zeytinburnu'nda kuruldu." dedi.

Reklam
Reklam

Zenginliklerine sahip çıkan bir ilçede olduklarını dile getiren Başkan Aydın, düzenlenen 14'üncü etkinliğin önemli bir boyutu olduğunu söyledi. Aydın, "14'üncü etkinliğimizde Sağlık Bakanımız var. Burada geleneksel tıp ile modern tıp artık kucaklaşıyor. Batıda olduğu gibi hekimlerimiz koruyucu hekim noktasında şifalı bitkileri de reçeteye yazabilsin diye arzu etmiştik." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da geleneksel tıbbın önemine değindi. Bakan Müezzinoğlu, "Modern tıpla geleneksel tıbbı bütünleştirebilmek, geleneksel tıbbın bilimsel boyutunu daha iyi noktaya taşıyabilmek adına bu gelişimde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak geldim. İnşallah geleneksel tıbbı daha bilimsel bir boyutta sizlerin istifadenize sunarız." ifadelerini kullandı.

Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali, 8–16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Festival boyunca kocakarı ilaçlarından aromaterapiye bitkisel ürünlerin güvenilirliklerinden tıbbi bitkilerin yetiştirilmesinde kadar alternatif tıp uygulamaları tartışılacak. Gerçekleştirilen festivalde daha çok bitkilerle tedavi olarak algılanan geleneksel tıp uygulamaları masaya yatırılacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca, bu yılki etkinlikler kapsamında vatandaşlar için ücretsiz Zeytinburnu kültür gezisi de düzenlenecek. Gezi kapsamında Panorama 1453 Tarih Müzesi, Yenikapı Mevlevihanesi, Surp Birgiç Hastanesi, Bedros Şirinoğlu Müzesi, Balıklı Kilisesi ve Ayazması ile çeşitli dinlere ait tarihi mezarlıklar gezilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz