15-21 Mayıs Aile Haftası

15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri kapsamında, Bursa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlik Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri kapsamında, Bursa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlik Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bursa Birleşik Kafkasya Derneği Halk Oyunları Gösterisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, ailenin önemini sadece bir haftaya sığdıramayacaklarını belirtti.

Özkul, bu etkinlikler ile ailenin farkındalığını arttırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Hayat aileden başlar. Biz öyle bir toplumuz ki bir yastıkta kırk yıl yaşayabiliyoruz. Ama günümüzde dejenerasyonun arttığını istatistikler gösteriyor, boşanmaların çok arttığı günleri yaşıyoruz. Aile ne kadar sağlam ve mutlu ise toplumunda o kadar mutlu olur" dedi.

Reklam
Reklam

"Türk ve İslam Kültüründe Ailenin Önemi" başlıklı bir konuşma yapan Prof.Dr.Mehmet Emin Ay ise Orta Asya bozkırların da yaşayan atalarımızın asil bir millet olduğunu ve oluşturdukları gelenekler ile sağlam bir aile yapısına sahip olduklarını belirtti.

Ay, günümüzde kullanılan "hanım" kelimesinin Türklerden dünyaya yayıldığını vurgulayarak " Aslında 'han' Türklerde saltanat sahibi olan kimseye, verilir. Yani hükümdar demektir. Fakat hükümdar eşine 'han'ım' diye hitap ederdi. Böylesine ailede sevgi ile birlikte saygınında olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sevginin, bir evliliği sağlıklı bir şekilde yürütmek için yeterli olamayacağını belirten Ay, aile içinde eşlerin kişilik haklarına da saygılı olması gerektiğini kaydederek, "Bu saygınında ifadelere yansıması da gerekir. Hanım ifadesi saygının en güzel ifadesidir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: