15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü

Altınokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü" nedeniyle açıklama yaptı.

Altınokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü" nedeniyle açıklama yaptı.

Şube Başkanı Necdet Yılmazer, yazılı açıklamasında, beyaz bastonun körler için bağımsızlığı ve özgürlüğü temsil ettiğini belirtti.

Kamuoyunun körü, beyaz bastonuyla tanıdığını belirten Yılmazer, şunları kaydetti:

"Beyaz baston kör için bir özgüven aracıdır. Beyaz baston sayesinde çukurları ve engelleri algılayan körler onlardan sakınarak hedefe ulaşmayı başarır. Beyaz bastonlu bir körü görenler sürücü, bir kazaya meydan vermemek için daha dikkatli davranabilir. Beyaz baston sayesinde kimseye gereksinim duymadan ya da bağımlı olmadan hareket edebilen kör, giderek kendine olan güvenini pekiştirir. Beyaz baston, körlerin yalansız dili ve en dolaysız sembolüdür. Beyaz baston sayesinde arkadaşlarımız kimseye yük olmadan mesafeleri aşarak hedefine ulaşıyor ve özgürlüğünü yaşıyor."

Reklam
Reklam

Yılmazer, görme engellilerin '15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü'nü kutladı.

Muhabir: Ümit Kahrıman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: