15 kişi ile açıklama yapan BDP için 370 polis görev aldı

Osmaniye’de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapılacağı bilgisi üzerine 370...

Osmaniye’de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapılacağı bilgisi üzerine 370 polis görevlendirildi.
Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı polis bariyerleri ile çevrildi. Çok sayıda sivil ve resmi polis, Rahime Hatun Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki BDP il binası çevresinde görev aldı. BDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Reyhan, İl Başkanı Maşallah Çetin ile birlikte 13 kişi basın açıklamasında bulunmak üzere parti binasında bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan BDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Reyhan, emniyetin aşırı güvenlik önlemi almasını, basın açıklamasına halkın katılımını engellemek üzere psikolojik bir baskı olarak gördüklerini söyledi.
Halkın iradesi ile seçilen kişilerin cezaevlerinde tutulmasının kanuna ve yasalara uygun olmadığını savunan Reyhan şöyle dedi: “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve uluslar arası sözleşmelere de aykırı bir durumdur. Bu açıdan bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Bu konu aynı zamanda anayasal çalışmaları da baltalayacak bir gelişme olarak kendini gösteriyor. Bir anlamda bu sorunun çözülmesi bizim için çok önemli.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz