"15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü"

İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Adnan Ekiz'in, "15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü" kapsamında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u

İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Adnan Ekiz'in, "15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü" kapsamında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret ettiği bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Ekiz'in, tüketicilerin karşılaştıkları sorunlar çerçevesinde Tüketici Hakem Heyeti'nin yaptığı çalışmalar hakkında Vali Coş'a bilgi verdiği belirtildi.

Vali Coş, tüketicisi bilinçli olan ülkelerin, ekonomilerinin de sağlıklı büyüdüğünü kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde, bilinçli tüketim konusuna her geçen gün daha çok önem verilmesi, ülkemizin refahına ve büyümesine önemli katkı sağlayacaktır. Umudumuz, tamamı mutlu tüketici ve mutlu firmaların yer aldığı bir Türkiye'de yaşamaktır. Bilinçli tüketimin geliştirilmesi ve tüketicinin korunmasına yönelik devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları görevlerinin başında olmakla birlikte, bu konuda vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda, tüketicinin bilinçlendirilmesi, satın aldıkları mal ve hizmetlerde karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak, ilimizde bulunan il ve ilçe hakem heyetleri faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca, '175 Alo Tüketici Hattı' aracılığıyla tüketicilerimizin sorularına cevap verilmektedir. Bu vesileyle, tüm tüketicilerin 'Dünya Tüketici Hakları Günü'nü kutluyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: