15 Temmuz Şehidi Halisdemir'in Kardeşi: Ağabeyim, Babamın Şapkasını Öne Eğdirmedi

KAYSERİ, (DHA)- 15 TEMMUZ darbe girişiminde, Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmek isteyen darbeci Birinci Özel Kuvvetler Tugayı Komutanı

KAYSERİ, (DHA)- 15 TEMMUZ darbe girişiminde, Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmek isteyen darbeci Birinci Özel Kuvvetler Tugayı Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak öldüren ve ardından şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, ''Babam, bize her zaman 'Oğlum, benim şapkamı öne eğmeyin' derdi. Ağabeyim de hain darbecilere karşı, babamın şapkasını önüne eğdirmedi'' dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen konferansa katılan Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir öğrencilere, 15 Temmuz kahramanı ağabeyi Ömer Halisdemir’i anlattı. Konferansa, İİBF Dekanı Prof.Dr. Şaban Uzay, Dekan Yardımcısı Yard.Doç.Dr. Cüneyt Dumrul ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Dekan Yardımcısı Yard.Doç.Dr. Dumrul’un açılış konuşmasından sonra, 15 Temmuz’u konu alan sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra kürsüye gelen Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir, 15 Temmuz kahramanı olan ağabeyi Ömer Halisdemir’i anlattı.
Soner Halisdemir, şehit ağabeyi Ömer Halisdemir’in çocukluk, gençlik ve askerlik yaşantısını anlattı. Halisdemir, ağabeyinin mesleğini çok seven, vatanına, milletine, bayrağına bağlı bir kahraman olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminde kahraman ağabeyinin üstlendiği büyük sorumluluğu anlatan Halisdemir, o gece darbecilere geçit vermeyen ağabeyinin vatan için canını seve seve feda ettiğini belirtti. Öğrencilere öğütler veren Soner Halisdemir, tek vatan, tek millet ve tek bayrak vurgusu yaptı. Soner Halisdemir, şöyle dedi:
“Babam bize her zaman, 'Oğlum benim şapkamı öne eğmeyin', annem ise 'Yavrularım nereye giderseniz gidin, gittiğiniz ve geldiğiniz yeri bilin' derdi. Ben, o gün, şehidimizi Ankara’dan getirirken acıdan çok, içimde farklı bir duygu vardı. Akşam milletimize bomba atıp ağalık taslayan, efelik yapanlar var ya; sabah onlar, yarı çıplak, el paça dışarı çıktı. Ama Ömer Halisdemir, ay yıldızlı bayrağımıza sarılı halde, omuzlarda çıktı. Selam durularak uğurlandı. Ben bunu gördükçe, bu duyguyu yaşadıkça, kendimi tutamadım. Ömer Halisdemir, ailesinin, vatanının ve milletinin birliğini, namusunu ve şerefini yere düşürmedi. Babamın şapkasını yere eğdirmedi. Eğer, o gece, darbe girişimi başarılı olsaydı, biz bugün, ya İŞİD’in, ya PYD’in elindeydik, ya da NATO’nun emrindeydik.”
Konuşmanın ardından, Soner Halisdemir’e, Dekan Prof.Dr. Uzay tarafından çini vazo, plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: