15 Temmuz şehitleri adına kütüphane kuruldu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, kırsal mahallede kurulan kütüphaneye, FETÖ darbe girişimi sırasında şehit olan Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un ismi verildi - Proje danışmanı Aldemir: - "Amacımız çocukların eğitimine daha fazla katkı sağlamak ve bu çocukların geleceğini daha güzel günlere hazırlayabilmek"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'ın isimleri, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir okulun kütüphanesine verildi.

İstanbul'da bir grup üniversite öğrencisinin oluşturduğu 'Akademia Eğitim Platformu'nun hazırladığı proje kapsamında, Siverek'e bağlı Çıkrık Mahallesi'ndeki Şehit Orhan İrkarlı Ortaokulu'nda bir sınıf, öğrenciler ve veliler tarafından boyanarak kütüphaneye dönüştürüldü. Üç ay süren çalışmaları sırasında İstanbul Valiliği ve çeşitli kurumlardan destek alan öğrenciler, okullarda düzenlenen kermeslerden elde edilen gelirle kütüphanenin, masa, sandalye, kitaplık, raf, kitap ve kırtasiye malzemeleri gibi ihtiyaçlarını karşıladı.

Reklam
Reklam

Yapımı tamamlanan kütüphaneye FETÖ darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un ismi verildi.

Proje danışmanı Ünal Aldemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışmanın başarıyla tamamlandığını söyledi.

Aldemir, "Buradaki amacımız çocukların eğitimine daha fazla katkı sağlamak ve bu çocukların geleceğini daha güzel günlere hazırlayabilmek. Buranın ayrı bir özelliği de 15 Temmuz ruhunu taşıyor olması çünkü arkadaşlarımız, kütüphaneye Şehit Erol Olçok ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok isimlerini verdiler. Hatırlarsanız ki Abdullah Olçok öğrenciydi, başarılı bir öğrenciydi ve bu öğrencilerin de o başarıdan istifade etmelerini istedik." diye konuştu.

Aldemir, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatmış olduğu okuma-yazma seferberliği projesi kapsamında, köy halkına ciddi bir şekilde katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir kütüphane çalışması oldu. Bu kütüphane çalışmasına katkı sağlayan öğrenci arkadaşlarımıza, gönüllü iş adamlarımıza ve bu anlamda İstanbul'da çeşitli illerden destek sağlayan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu projeleri, bölgede bir çok ilde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Bizden sonraki nesillere, özellikle kitap okuma ve kitapla tanışma noktasında ciddi bir eksikliği gördüğümüz için bunu tamamlamak adına seferber olmuş durumdayız. Çünkü bu işler gönüllülük ile olan işler, yeri geliyor ki devletimizin imkanları birçok yere ulaşmıyor, burada devreye giren toplum olarak, millet olarak, vatandaş olarak bizleriz. Bir araya gelerek bu çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Projede görev alan İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi Yusuf Öztürkmen, İstanbul'da farklı üniversitelerde okuyan öğrenciler olarak oluşturdukları 'Akademia eğitim platformu' ile amaçlarının, kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırmak olduğunu belirtti.

Üniversite öğrencisi Hatice Tosun da projeye gönüllü olarak katıldığını dile getirerek "Buradaki kitaplardan da anlaşılacağı üzere her kitabın bir emeği, dolap rafının, sandalyenin, perdenin ayrı ayrı emekleri var. Çocukların yüzündeki gülümseme, bize her şeyin, yorgunluğumuzun, 3 aylık emeğimizin, 21 saatlik yolculuğumuzun bile üstesinden gelmeyi başardı. Sayın Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu okuma-yazma seferberliğine öncülük etme adına biz de bu kütüphaneyi oluşturmuş bulunuyoruz ve kütüphaneyi yalnızca öğrencilere değil, bütün köy halkına armağan etmiş bulunduk." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: